40 χρόνια ΝΔ: Ενότητα ζήτησαν Μολυβιάτης, Βαρβιτσιώτης και Μεϊμαράκης

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ)
ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ (EUROKINISSI/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ) EUROKINISSI

Μηνύματα ενότητας μετέφεραν με τις ομιλίες τους ιστορικά, αλλά και νεότερα στελέχη της ΝΔ σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια της παράταξης. Οι αιχμές και η αναζήτηση της χαμένης αυτοπεποίθησης

Οι εκδηλώσεις της Ν.Δ. για τα σαράντα χρόνια από την ίδρυση του κόμματος, "δεν πρέπει να έχουν μόνο επετειακό χαρακτήρα, αλλά πρέπει να είναι και η έντιμη και ψύχραιμη αναμέτρηση με το παρελθόν μας", επισήμανε ο πρώην υπουργός και στενός συνεργάτης του Κωνσταντίνου Καραμανλή, Πέτρος Μολυβιάτης, στη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Αθως Παλάς",στην Καλλιθέα της Χαλκιδικής.

Ο κ. Μολυβιάτης μίλησε για την ιδεολογία της Ν.Δ σύμφωνα με την παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και την όρισε ως το ριζοσπαστικό φιλελευθερισμό ανάμεσα στον κλασικό φιλελευθερισμό και τον δημοκρατικό σοσιαλισμό.

"Σήμερα η εθνική μας ζωή σκιάζεται από τη μεγάλη και οδυνηρή κρίση και για να την υπερβούμε χρειάζεται να βγάλουμε τα σωστά συμπεράσματα από το παρελθόν μας", εξήγησε ο κ. Μολυβιάτης και πρόσθεσε: "Ασφαλώς έγιναν και λάθη, αλλά μόνο όποιος δεν κάνει τίποτε, δεν κάνει και λάθη. Ομως το κόμμα μας έχει κάθε δικαίωμα να είναι υπερήφανο για την πορεία και τα επιτεύγματα του".

Ο κ. Μολυβιάτης τόνισε ότι τον Κωνσταντίνο Καραμανλή διαδέχθηκαν "άξιοι ηγέτες" της παράταξης, χαιρέτισε με ιδιαίτερη χαρά την παρουσία του Κώστα Καραμανλή στην εκδήλωση και αφού είπε ότι η Ν.Δ., υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, έχει την ευθύνη να βγάλει τη χώρα από την κρίση απηύθυνε έκκληση σε όλους μαζί να στηρίξουν τον αγώνα που δίνει η Ν.Δ., η κυβέρνηση, ο πρωθυπουργός Αντώνη Σαμαράς.

Βαρβιτσιώτης: "Όχι στη στείρα άρνηση"

Την αμέριστη στήριξη του στον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε στην ομιλία του ο πρώην υπουργός Ιωάννης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος, με έντονη συγκινησιακή φόρτιση, αναφέρθηκε στις σχέσεις του με τους προέδρους της Ν.Δ. και για τους δύο τελευταίους υπογράμμισε: "Με τον Κώστα Καραμανλή, πρωταγωνίστησα στη μετάβαση της νεότερης γενιάς στην ηγεσία του κόμματος . Παράλληλα, ως επικεφαλής του ευρω-ψηφοδελτίου, πετύχαμε τη μεγαλύτερη νίκη που σημείωσε η Νέα Δημοκρατία σε ευρωεκλογές. Και, βέβαια, με το σημερινό Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο και δηλώνω την αμέριστη στήριξή μου. Παλαιότερα, βρεθήκαμε μαζί στις κυβερνήσεις,ενω πριν από λίγα χρόνια, συνεργαστήκαμε στενά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χαράσσοντας μια κοινή και παραγωγική πορεία για τη χώρα. Σήμερα, ο ίδιος, ως Πρωθυπουργός έχει αποδειχθεί πλήρως αντάξιος της ευθύνης και της ιστορικότητας των στιγμών. Κλήθηκε να διαχειριστεί μια μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση. Υπηρετεί την πατρίδα με προσήλωση, εργαζόμενος καθημερινά σκληρά για τη σωτηρία της. Τολμώ να πω ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει εξασφαλίσει από τώρα τη θετική κρίση από τον ιστορικό του μέλλοντος".

Είπε ακόμα ότι το σήμερα το βασικό ζητούμενο της πατρίδας είναι η ενότητα. Γι αυτό "οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου  οφείλουν να βρουν τα βασικά σημεία για μια εθνική συνεννόηση. Σε περιόδους κρίσεων, οι στείρες διαφωνίες διαχρονικά οδηγούσαν πάντα σε αδιέξοδα.  Όταν εφαρμόσαμε αυτή την τακτική την πληρώσαμε ακριβά.

Δεν είναι δυνατόν η αντιπολίτευση να απορρίπτει όλες τις προτάσεις της ΝΔ για το Σύνταγμα. Σε όσες συμφωνεί θα πρέπει να υπάρξει μια συνέπεια. Είναι καθήκον μας να τονίζουμε τα σημεία που συμφωνούμε και να υποβαθμίζουμε αυτά που διαφωνούμε".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φράση του Ι. Βαρβιτσιώτη,"όταν εφαρμόσαμε αυτή την τακτική, την πληρώσαμε έντονα", προκάλεσε αρκετές συζητήσεις.

Μεϊμαράκης: "Είναι στο DNA της παράταξης, να λέει την αλήθεια"

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης διευκρίνισε ότι μιλάει ως στέλεχος της Ν.Δ. και όχι ως πρόεδρος της Βουλής και τόνισε την ανάγκη να "επαναπατρίσει" το κόμμα τους ψηφοφόρους που έχασε το 2012. Για το σκοπό αυτό ζήτησε από τα στελέχη και τα μέλη της Ν.Δ. να βγουν ανοιχτά στον κόσμο, να μιλήσουν μαζί του, να σφίξουν το χέρι και να ξανακερδίσουν τους χαμένους ψηφοφόρους, που ψήφισαν κάποιες "παραφυάδες", όπως είπε χαρακτηριστικά. Εδωσε συγχαρητήρια για τη διοργάνωση της εκδήλωσης και σημείωσε: "Σε τέτοιες συγκεντρώσεις ξαναβρίσκουμε την αυτοπεποίθηση μας, γιατί είμαστε μεμψίμοιροι τις τελευταίες μέρες. Να φύγουμε από εδώ με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και να πούμε στον κόσμο: Ναι, είμαστε Ν.Δ. και ζητάμε να μας ξαναεμπιστευθείτε, να μας ξαναστηρίξετε. Είμαστε υπερήφανοι που είμαστε Ν.Δ. Δεν κάναμε μόνο λάθη".

Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι "είναι στο DNA της Ν.Δ. να λέει την αλήθεια" και πώς αυτό έκανε και ο Κώστας Καραμανλής, πριν τις εκλογές του 2009, όταν μίλησε για "πάγωμα" μισθών, και παρατήρησε πως θα ήταν διαφορετική η τύχη της χώρας, αν οι πολίτες τον είχαν ακούσει. Την αλήθεια, επισήμανε ο κ. Μεϊμαράκης , είπε και ο Αντώνης Σαμαράς, στις εκλογές του 2012, όταν ζήτησε αυτοδυναμία για να εφαρμόσει το πρόγραμμα της Ν.Δ.,και απέδωσε το αποτέλεσμα των εκλογών του 2012 στο ότι ψηφοφόροι της Ν.Δ. "παρασύρθηκαν" τότε από "λαϊκισμό" και "ακρότητες", λόγω της αγανάκτησης..

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα πάει καλά στις επόμενες εκλογές και θα είναι πάλι ο "κυρίαρχος κορμός" της επόμενης κυβέρνησης, λέγοντας: "Και θα έρθουν, τώρα, να μας πουν ότι η συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. τελειώνει στις εκλογές που έρχονται. Τους απαντάμε ότι και πάλι κυρίαρχος κορμός της επόμενης κυβέρνησης θα είναι η Ν.Δ. με πρόσημο δημοκρατικό , προοδευτικό αλλά κυρίως φιλελεύθερο"

Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης επισήμανε ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δίνει μεγάλη μάχη για το τέλος της εποχής των Μνημονίων. Δήλωσε ότι τα μέλη της ΟΝΝΕΔ διακατέχονται από υπερηφάνεια επειδή ανήκουν στην παράταξη που έδωσε και δίνει εθνικό όραμα στη χώρα και τόνισε: "Είμαστε εδώ αποφασισμένοι να αντισταθούμε στις δυσκολίες, για να πάμε την πατρίδα μπροστά. Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε θεματοφύλακες των αρχών και αξιών της Ν.Δ.".

Στην αρχή της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο από τη σαραντάχρονη διαδρομή της Ν.Δ. Μετά το τέλος της ομιλίας του Αντώνη Σαμαρά τον λόγο πήραν στελέχη της Ν.Δ. και της ΟΝΝΕΔ. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος είχε λάβει πρόσκληση δεν πήγε στην εκδήλωση και σε ανάρτηση του στο Διαδίκτυο έγραψε: "Πίστευα πάντα και προσπαθώ να το υποστηρίζω με πράξεις ότι τιμούμε την προσωπικότητα και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή όταν εφαρμόζουμε στην καθημερινή μας πρακτική τις αρχές και τις αξίες που ενέπνευσε με το έργο του".

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία
SHARE:

24Media Network