Τέλος στα σενάρια για αντικατάσταση Σκουρλέτη – Προς ενιαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τέλος στα σενάρια για αντικατάσταση Σκουρλέτη – Προς ενιαιοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία
Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Σκουρλέτης Eurokinissi

Ο Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα: Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτικής Συμμαχίας μέχρι τον Ιανουάριο. Ορίζεται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου, όπου θα συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, με Γραμματέα της ΚΟΕΣ τον Π. Σκουρλέτη. Τέλος στα διπλά όργανα, γεγονός που οδηγεί σε ενιαιοποίηση του χώρου! Την Τρίτη συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί συνεδρίαση της Προοδευτικής Συμμαχίας υπό τον Αλ. Τσίπρα

Τέλος στα σενάρια για αντικατάσταση του Πάνου Σκουρλέτη έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ έθεσε τις βάσεις για το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα μεγάλο κόμμα, που θα ανοίξει τις πόρτες του στους ψηφοφόρους και τους οπαδούς του πριν το Συνέδριο.

Σε τρίωρη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης υπό την προεδρία του και με τη συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, του διευθυντή του Γραφείου του Μιχάλη Καλογήρου, και του Εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση, ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε να σταματήσει η εσωστρέφεια και να μην επιτρέψουν τα στελέχη να γίνεται ένα παιχνίδι εντυπώσεων άνευ αντικειμένου, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, αποφασίστηκε:

*Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας το αργότερο μέχρι τον Ιανουάριο.

*Ορίζεται Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου (ΚΟΕΣ), που θα συμμετέχουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας, που θα οδηγήσει ως καθοδηγητικό όργανο το κόμμα στο Συνέδριό του. Γραμματέας της ΚΟΕΣ θα είναι ο Πάνος Σκουρλέτης, γεγονός που θέτει τέλος στα σενάρια μερίδας του Τύπου περί αντικατάστασής του!

*Αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής στα τέλη Σεπτεμβρίου, ανοίγουν οι κατάλογοι για την εγγραφή των νέων μελών, ώστε να συμμετάσχουν με ενεργή ψήφο στην διαμόρφωση των θέσεων, αλλά και την εκλογή των οργάνων του νέου, ουσιαστικά, κόμματος.

*Τίθεται ουσιαστικά τέλος στα διπλά όργανα, δηλαδή στην ΚΠΕ του ΣΥΡΙΖΑ και την Πολιτική Επιτροπή της Προοδευτικής Συμμαχίας, γεγονός που οδηγεί σε ενιαιοποίηση του χώρου.

*Την Τρίτη συνέρχεται η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να συζητήσει τα ανοιχτά θέματα του οδικού χάρτη προς το Συνέδριο, ενώ θα ακολουθήσει συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής της Προοδευτικής Συμμαχίας υπό τον Αλ. Τσίπρα.

Η ανακοίνωση

Μετά την σύσκεψη υπό τον Αλ. Τσίπρα η Κουμουνδούρου εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

“Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο γραφείο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, με συμμετοχή του Γραμματέα του κόμματος Πάνου Σκουρλέτη, του διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου Μιχάλη Καλογήρου, και του Εκπροσώπου Τύπου Αλέξη Χαρίτση.

Στη σύσκεψη έγινε εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ το αμέσως επόμενο διάστημα ενόψει και της παρουσίας του Προέδρου στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτέμβρη.

Ο Πρόεδρος εισηγήθηκε το χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική ανασυγκρότηση, την διεύρυνση και τον μετασχηματισμό του κόμματος και συμφωνήθηκαν τα βασικά βήματα προς αυτή τη κατεύθυνση.

Για το σκοπό αυτό την ερχόμενη Τρίτη 27/8 θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια, εντός τη επόμενης βδομάδας, θα συγκληθεί το συντονιστικό της Προοδευτικής Συμμαχίας.

Στόχος είναι εντός του Σεπτέμβρη να έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προκαταρκτικές διεργασίες, να συγκροτηθεί Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Ανασυγκρότησης με τη συμμετοχή και των στελεχών της Προοδευτικής Συμμαχίας, ώστε να εκκινήσει άμεσα η διαδικασία εγγραφής νέων μελών και οργανωτικής ανασυγκρότησης.

Η συμφωνία στο σχέδιο και στο χρονοδιάγραμμα της Οργανωτικής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί την καλύτερη απάντηση σε δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για δήθεν αντιπαράθεση, διαφωνίες και κρίση στην ηγεσία του κόμματος”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα