Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα- Γιούνκερ

Policy Statements of the New Greek Government (Day 1), at the Parliament, in Athens, Feb.8, 2015 /      ( 1),  , , 8 , 2015
Policy Statements of the New Greek Government (Day 1), at the Parliament, in Athens, Feb.8, 2015 / ( 1), , , 8 , 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Πυρετός διαβουλεύσεων ενόψει Eurogroup. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει τηλεφωνική επικοινωνία με τον ευρωπαίο επίτροπο Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ

Με τον Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας στις 17:00 το μεσημέρι προκειμένου οι δυο πλευρές να ανταλλάξουν τις θέσεις τους για το κρίσιμο αυριανό Eurogroup, μετά και τις προτάσεις που φέρεται να έχει βάλει στο τραπέζι ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Πυρετός συσκέψεων επικρατεί την ίδια ώρα στην Βουλή για τον πρωθυπουργό και τους στενούς του συνεργάτες, αλλά και στελέχη της κυβέρνησης. Αντικείμενο και η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα με την οποία θα κλείσουν οι προγραμματικές δηλώσεις όσο και οι κρίσιμες διαπραγματεύσεις στο αυριανό Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής την Πέμπτη.

"Το καλύτερο θα είναι η συμφωνία - γέφυρα να ισχύσει μέχρι τέλος Αυγούστου γιατί υπάρχει το θέμα της πληρωμής των ομόλογων και θέλουμε να είμαστε εντάξει έναντι των πιστωτών μας", δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Στο Μέγαρο Μαξίμου επικρατεί αισιοδοξία ότι θα μπορέσει να υπάρξει μία αμοιβαία, κοινή και επωφελής λύση με τους εταίρους, ενώ προετοιμάζονται πυρετωδώς για την αυριανή επίσημη-πρώτη των διαπραγματεύσεων στον απόηχο του μυστικού σχεδίου Γιούνκερ.

Στη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας, αναμένεται να ξεκαθαρίσει πως δεν επιθυμεί ρήξη και θα επιμείνει στην πρόταση για "πρόγραμμα-γέφυρα". Αναμένεται να τοποθετηθεί εκ νέου στα βασικά  σημεία του προγράμματος της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως δεν υπάρχουν σκέψεις για μονομερείς ενέργειες.

(Φωτογραφία: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κυβέρνηση, Eurogroup, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
SHARE:

24Media Network