Την επόμενη εβδομάδα η κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες
Στιγμιότυπο από τα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες AP

Μέχρι την Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να ψηφίσει για την κύρωση του πρωτοκόλλου - Την μεθεπόμενη εβδομάδα η πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση

Την επόμενη εβδομάδα θα κυρωθεί το πρωτόκολλο της ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, όπως αποφασίστηκε στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής. Το πρωτόκολλο αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή την Δευτέρα και να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη από την Ολομέλεια της Βουλής. Το πρωτόκολλο ως διεθνής σύμβαση συζητείται στην αρμόδια επιτροπή σε μία μόνο συνεδρίαση. Ακόμα, προσδιορίστηκε ότι η πρώτη ψηφοφορία για την Συνταγματική Αναθεώρηση στην Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα.

Παράλληλα, στην Διάσκεψη των Προέδρων συζητήθηκε το ζήτημα της εμπλοκής με την ψήφιση των νομοσχεδίων κι αποφασίστηκε ότι θα επιλέγεται πάντα η λύση της ονομαστικής ψηφοφορίας, εκτός κι αν κάποιο νομοσχέδιο συγκεντρώνει ευρεία στήριξη. Μάλιστα, εξετάστηκε το ενδεχόμενο οι ονομαστικές ψηφοφορίες να πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη μέρα της εβδομάδας ώστε να διευκολύνονται οι βουλευτές της περιφέρειας.

ADVERTISING
SHARE:

24Media Network