Την εσωκομματική αντιπαράθεση στη ΝΔ λόγω διαδοχής αξιοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη, την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του προέδρου του κόμματος Ευάγγελου Μεϊμαράκη, την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Αιχμές εκατέρωθεν για σχέσεις με επιχειρηματικά τζάκια, με αφορμή δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη, την οποία σχολίασε η Κουμουνδούρου. Τι απάντησε ο αντιπρόεδρος της Βουλής. Το σχόλιο Παπαδημούλη σε twitter για τη γαλάζια διαδοχή

Την εσωκομματική αντιπαράθεση στη Νέα Δημοκρατία λόγω της διαδικασίας διαδοχής έσπευσε να αξιοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή δήλωση του Νικήτα Κακλαμάνη για επιχειρηματικά τζάκια πίσω από υποψηφίους για τη γαλάζια ηγεσία.

“Ακούω περίεργα πράγματα. Ακούω ότι πίσω από τους περισσότερους υποψήφιους βρίσκονται επιχειρηματικά τζάκια.  Δεν θα μας επιβάλλουν οι επιχειρηματίες τον αυριανό αρχηγό της ΝΔ”, είχε δηλώσει ειδικότερα ο κ.Κακλαμάνης.

Η Κουμουνδούρου υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του κ.Κακλαμάνη “είναι αποκαλυπτικές για την πάγια και σταθερή διασύνδεση της ΝΔ με τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, τα οποία και δεν έπαψε ποτέ να εκπροσωπεί. Οι αναφορές του έμπειρου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα επιχειρηματικά τζάκια που εμπλέκονται στο παρασκήνιο της εκλογής νέου προέδρου , είναι ενδεικτικές του ότι στο εσωκομματικό πεδίο της ΝΔ αντιπαρατίθενται τα συμφέροντα της διαπλοκής και όχι οι πολιτικές θέσεις των υποψηφίων.”

Σε έντονο ύφος απάντησε με δική του γραπτή ανακοίνωση ο αντιπρόεδρος της απελθούσης Βουλής στο ΣΥΡΙΖΑ: «Η ιστορία της παράταξής μου δεν χρειάζεται την “προστασία” σας. Φροντίστε τα του οίκου σας, αφού όσοι έχουν μάτια βλέπουν και όσοι έχουν αυτιά ακούν…»

Καθώς εν τω μεταξύ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έδειξε πλέον ξεκάθαρα ότι μπαίνει στην κούρσα της διαδοχής, με την επίσημη ανακοίνωση να αναμένεται αύριο, τα εσωκομματικά της ΝΔ σχολίασε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης.

“Τακτική "τραβάτε με και ας κλαίω" από τον Μειμαράκη.Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας υποψηφιότητας. Άρα, ουδέν μονιμότερον του προσωρινού...” έγραψε ο κ.Παπαδημούλης στο twitter.

SHARE: