Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γ. Στύλιου, ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς

Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, στο Προεδρικό Μέγαρο.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του νέου υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου, την Τετάρτη 3 Σεπτεμβρίου 2014, στο Προεδρικό Μέγαρο. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Να παραιτηθεί ο υφυπουργός Γ. Στύλιος ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή. Η κυβέρνηση ευτυχώς έπραξε το αυτονόητο, δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη

Την παραίτηση του υφυπουργού Παιδείας, Γιώργου Στύλιου, ζήτησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μόλις ενημερώθηκε για τις δηλώσεις του υφυπουργού, στη Βουλή, κατά τη διάρκεια αντιπαράθεσης με τη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.

Ο κ.Σαμαράς επικοινώνησε ο ίδιος τηλεφωνικά με τον κ.Στύλιο κρίνοντας ότι η δήλωση συγνώμης που έκανε μετά το επεισόδιο δεν ήταν επαρκής.

Στη συνέχεια ο κ. Στύλιος, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Δ.Σταμάτη στο Μαξίμου. Δεν συναντήθηκε με τον Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρωθυπουργός, έπρεπε να ετοιμαστεί για το ταξίδι του στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η αποπομπή του κ. Στύλιου "με εντολή Σαμαρά" κρίθηκε μονόδρομος, όχι διότι θεωρήθηκε πως ο πρώην πλέον υφυπουργός Παιδείας ταυτίζεται με τη ΧΑ, αλλά για λόγους αρχής.

"Ευτυχώς αυτή τη φορά η κυβέρνηση έπραξε το αυτονόητο", δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη, σχολιάζοντας την απόφαση του πρωθυπουργού.

ΠΑΣΟΚ: Πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη στάση από τον Γ. Στύλιο

Τη στάση του υφυπουργού Παιδείας Γ. Στύλιου έναντι της Λ. Κανέλλη καταδίκασε απερίφραστα η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς την πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη.

Σε σχετική του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι "η ανάρμοστη συμπεριφορά του υφυπουργού Παιδείας καθ΄ υπέρβαση κάθε μέτρου και δεοντολογίας, πλήττει κατάφορα το κύρος του Κοινοβουλίου".

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ αποδοκιμάζει "κάθε τέτοιου είδους συμπεριφορά από όποιον και αν προέρχεται, θεωρώντας ότι πρέπει όλοι από τη θέση τους να συμβάλλουν στην εμπέδωση της Δημοκρατίας και των αρχών του Κοινοβουλευτισμού".  

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη φραστική επίθεση

"Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία" αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ με την οποία καταδικάζει την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλη.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

"Η επίθεση του υφυπουργού Παιδείας στη βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, δεν συνιστά μόνο μέγιστη χυδαιότητα. Αποτελεί τεράστια προσβολή για τη Δημοκρατία, στελέχη της κυβέρνησης να επικαλούνται τη χρυσαυγίτικη βία. Τέτοιες συμπεριφορές δεν μπορεί να είναι ανεκτές και καμία "συγνώμη" δεν μπορεί να τις ξεπλύνει".

Κουίκ: Ποιος ξέρει πόσα τζακ ποτ έχει ακόμα στους κόλπους της η κυβέρνηση

Ο Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι απαράδεκτη και καταδικαστέα η επίκληση βίας, ειδικά από βουλευτές και πόσο μάλλον μέσα στο Κοινοβούλιο. Ποιός ξέρει πόσα «Τζάκ Ποτ» έχει ακόμα στους κόλπους της η συγκυβέρνηση. Η μόνη λύση είναι η παραίτηση όλης της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο του υφυπουργού Παιδείας».

ΚΚΕ: Επιβράβευση των αθλιοτήτων της Χρυσής Αυγής η στάση του Γ. Στύλιου

Για κακοήθη φραστική επίθεση του Γ. Στύλιου στη Λ. Κανέλλη κάνει λόγο η Κ.Ο. του ΚΚΕ και καλεί την κυβέρνηση να τοποθετηθεί δημόσια επί του επεισοδίου που εκτυλίχθηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το Κομμουνιστικό Κόμμα, ο υφυπουργός Παιδείας" κατέφυγε  -σε πρωτοφανή για τα αστικά κοινοβουλευτικά ήθη- σε κακοήθη φραστική επίθεση" στην κ. Κανέλλη.

"Η απαράδεκτη αυτή στάση, που επιβραβεύει τις αθλιότητες της Χρυσής Αυγής, αφήνει έκθετη την κυβέρνηση, η οποία έχει ευθύνη να τοποθετηθεί δημόσια", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Θέλεις να με κάνεις Κασιδιάρη, είπε ο υφυπουργός Παιδείας Γ. Στύλιος στη Λ. Κανέλλη

SHARE:

24Media Network