Καταθέτει ο Στουρνάρας για τη "λίστα Λαγκάρντ"

Καταθέτει ο Στουρνάρας για τη "λίστα Λαγκάρντ"
ASSOCIATED PRESS

Για ποια ζητήματα θα καταθέσει την Πέμπτη ο Υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή Διαφάνειας

Η Επιτροπή Διαφάνειας κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα να καταθέσει σχετικά με τη διαχείριση της περιβόητης "λίστας Λαγκάρντ".

Ο υπουργός Οικονομικών θα καταθέσει την Πέμπτη στις 17:00 προκειμένου να ενημερώσει την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τα ζητήματα που προέκυψαν από τη "λίστα Λαγκάρντ" και τη διαχείρισή της.

Την ίδια ώρα ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρης, "αδειάζει" τον Παπακωνσταντίνου για τη λίστα Λαγκάρντ.

"Ουδεμία γραπτή εντολή για έρευνα" έλαβε σχετικά με τη λίστα καταθετών στη HSBC στην Ελβετία ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης από τον τότε πολιτικό προϊστάμενό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, σύμφωνα με συμπληρωματικό υπόμνημα που παρέδωσε την Τρίτη στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης, που, όπως και ο αντικαταστάτης του στο σώμα Ι. Διώτης, έχει κληθεί ως ύποπτος για τη διάπραξη του αδικήματος της υπεξαγωγής εγγράφου σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου, με το συμπληρωματικό υπόμνημα που κατέθεσε στους οικονομικούς εισαγγελείς διαψεύδει τους ισχυρισμούς Παπακωνσταντίνου ενώπιον της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

SHARE:

24Media Network