Τίτλοι τέλους στην υπόθεση Siemens

25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της  Siemens του Χ. Μαρκογιαννάκη και του Γ. Αλογοσκούφη//  ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ-ΚΑΛΠΕΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
25-8-2011-ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-στην ολομέλεια της Βουλής συζητείται η πρόταση των 108 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση της Siemens του Χ. Μαρκογιαννάκη και του Γ. Αλογοσκούφη// ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ-ΚΑΛΠΕΣ.(EUROKINISSI-ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Απορρίφθηκε ξανά η πρόταση παραπομπής των πρώην υπουργών Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη για το σκάνδαλο Siemens. Διαρροές και από το ΠΑΣΟΚ στην ψηφοφορία

Για άλλη μια φορά δεν συγκεντρώθηκαν οι απαραίτητες 151 ψήφοι για την παραπομπή των πρώην υπουργών της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφη και Χ. Μαρκογιαννάκη σε δικαστικό συμβούλιο για την υπόθεση Siemens.

Υπέρ της παραπομπής του Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ψήφισαν 128 βουλευτές, εναντίον 9, "παρών" δήλωσαν 10, ενώ υπήρξαν και 6 λευκά και 12 άκυρα ψηφοδέλτια.

ADVERTISING

Υπέρ της παραπομπής του Γιώργου Αλογοσκούφη, ψήφισαν 130 βουλευτές, εναντίον ψήφισαν 8, "παρών" δήλωσαν 9, ενώ βρέθηκαν και 7 λευκά και 11 άκυρα ψηφοδέλτια.

Από την Ολομέλεια αποχώρησαν οι βουλευτές της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και της Δημοκρατικής Συμμαχίας.

Τα αποτελέσματα της μυστικής ψηφοφορίας, στην οποία συμμετείχαν 165 βουλευτές, δείχνουν ότι υπήρξαν διαρροές από το ΠΑΣΟΚ.

Χαμόγελα ανακούφισης για Αλογοσκούφη, Μαρκογιαννάκη

Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής, με την οποία απορρίφθηκε η πρόταση για παραπομπή τους σε Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Siemens, εξέφρασαν οι εγκαλούμενοι, πρώην υπουργοί της ΝΔ Γ. Αλογοσκούφης και Χρ. Μαρκογιαννάκης.

"Η άθλια μικροκομματική προσπάθεια εμπλοκής μου στην υπόθεση Siemens, με κατασκευασμένες και έωλες κατηγορίες, σήμερα κατέρρευσε οριστικά. Η πλειοψηφία της Βουλής των Ελλήνων, αποτελούμενη από βουλευτές όλων των πτερύγων, την καταδίκασε για δεύτερη φορά", αναφέρει στη δήλωσή του ο Γιώργος Αλογοσκούφης.

O Χρήστος Μαρκογιαννάκης σημειώνει πως "σήμερα τελείωσε οριστικά μια 18μηνη φαρσοκωμωδία, με την οποία έγινε προσπάθεια μείωσής μου και που ασφαλώς με ταλαιπώρησε σημαντικά. Τελικά, μπορεί οι πρωταγωνιστές της να γελοιοποιήθηκαν, η υπόθεση όμως του σκανδάλου της Siemens είναι σοβαρή και ελπίζω η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν ατιμωρησία των πολιτικών

SHARE:

24Media Network