Το ΚΙΝΑΛ κλείνει την πόρτα της Χαλκιδικής στον Χρήστο Πάχτα 

Το ΚΙΝΑΛ κλείνει την πόρτα της Χαλκιδικής στον Χρήστο Πάχτα 
Ο πρώην υπουργός Χρήστος Πάχτας. Στιγμιότυπο από τις εργασίες της 1ης Επιτροπής παρακολούθησης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Κεντρικής Μακεδονίας 2000 - 2006. Στη φωτογραφία ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας κ. Χρήστος Πάχτας.

Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη έχει μεταφέρει με κάθε τρόπο την επιθυμία του στην Χαριλάου Τρικούπη αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση... Τι φταίει; “Ο βίος και η πολιτεία του”, απαντά πρώην σύντροφός του.

Ο πρώην βουλευτής και υφυπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρ. Πάχτας δεν θα τα καταφέρει, όπως όλα δείχνουν, να χωρέσει στο ψηφοδέλτιο του Κινήματος Αλλαγής στη Χαλκιδική. Ο πρώην δήμαρχος Αριστοτέλη έχει μεταφέρει με κάθε τρόπο την επιθυμία του στην Χαριλάου Τρικούπη αλλά δεν βρίσκει ανταπόκριση. 

Τι φταίει; “Ο βίος και η πολιτεία του”, απαντά πρώην σύντροφός του με επιρροή στα ηγετικά κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ. Και τι εννοεί; Πολλά και διάφορα. 

Ο Χρ. Πάχτας είχε εμπλακεί το 2003 στο σκάνδαλο αγοράς και μεταπώλησης των μεταλλείων Κασσάνδρας, ενώ τον Ιανουάριο του 2004 είχε αναγκαστεί να παραιτηθεί από τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας εξαιτίας της εισαγωγής σκανδαλώδους τροπολογίας σε αναπτυξιακό νομοσχέδιο που επέτρεπε στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Πόρτο Καρράς να κατασκευάσει τουριστικές εγκαταστάσεις σε παρακείμενη δασική έκταση.

Τον Μάιο του 2018 ο Χρ. Πάχτας είχε δυο δυσάρεστες εκπλήξεις από τη Δικαιοσύνη. Η μία ήταν η αθώωση του Π. Καμμένου για το “λυντσάρετε τον Πάχτα” (τον Σεπτέμβριο 2013) και η άλλη ήταν η καταδίκη του σε επτά μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή ύστερα από μήνυση που είχαν καταθέσει εις βάρος του οι διαχειριστές της ιστοσελίδας antigold.org.

Εμπλεξε επειδή τον Μάρτιο του 2013 βγαίνοντας από το δημοτικό συμβούλιο της Θεσσαλονίκης, όπου συζητιούνταν οι επιπτώσεις της μεταλλευτικής δραστηριότητας στην πόλη, είχε δηλώσει στις κάμερες ότι η ιστοσελίδα χρηματοδοτούταν από λιβεριανή εταιρεια με 1.500 ευρώ τον μήνα!

Με αυτά και με εκείνα, στην Χαριλάου Τρικούπη δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο να του δώσουν μια ακόμη ευκαιρία… 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα