Το ΚΚΕ διαπιστώνει ότι τα μέτρα θα είναι μόνιμα και επώδυνα για τον λαό

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην πολιτική β πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2013.
(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στην ομιλία του στην πολιτική β πολιτιστική εκδήλωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για τα 95 χρόνια του ΚΚΕ, την Κυριακή 8 Αυγούστου 2013. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξη του σε εφημερίδα της Θεσσαλίας, ανέφερε πως θα υπάρχουν μόνιμα και επώδυνα μέτρα για τον λαό, ενώ αντίθετα το κεφάλαιο θα αυξάνει την κερδοφορία του

"Οι μόνες κυβερνητικές διαβεβαιώσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα είναι αυτές προς το μεγάλο κεφάλαιο και αφορά την ανάκαμψη της κερδοφορίας του, που θα συνοδεύεται από μόνιμα επώδυνα αντιλαϊκά μέτρα. Αυτός είναι ο βασικός στόχος της σημερινής, αλλά και κάθε κυβέρνησης που κινείται εντός των τειχών της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης".

Αυτό είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας σε συνέντευξή του στη εφημερίδα "Θεσσαλία" και απαντώντας στο εάν όσα διαμηνύει η κυβέρνηση, πως το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης και πως δεν πρόκειται να επιβληθούν άλλα επώδυνα μέτρα, είναι πραγματικά.

Ο κ. Κουτσούμπας αναφέρθηκε και στα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά του ΚΚΕ, λέγοντας πως "η εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ προϋποθέτει εμπιστοσύνη στο εργατικό λαϊκό κίνημα που πρέπει να ανασυντάξει τις δυνάμεις του, γιατί τότε θα μπορεί να εμποδίσει, να καθυστερήσει, ακόμα και να επιβάλει επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας και θα μπορεί να ανοίξει το δρόμο, όχι μόνο της εξόδου από την κρίση, αλλά συνολικά για τη λαϊκή ευημερία".

Ως προς την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς, είπε ότι βρίσκεται στο προσκήνιο η συνολική αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού, με το "σύστημα" να προωθεί αυτή την στιγμή "το δίπολο ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, ως βασικούς κορμούς, αλλά προετοιμάζει και άλλα σχήματα κεντροαριστερά με ολίγον από ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και 58 διαθέσιμους, που μαγειρεύεται από τα ίδια παλιά και φθαρμένα υλικά της ίδιας αντιλαϊκής συνταγής".

Όσο για την πρόσκληση συνεργασίας από το ΣΥΡΙΖΑ ώστε να δημιουργηθεί Ενιαίο Λαϊκό Μέτωπο, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε πως το ΚΚΕ έχει πρόταση πολιτικής συμμαχιών "με την διαφορά ότι η πρόταση του για τη Λαϊκή Συμμαχία δεν αποθεώνει τη δήθεν υγιή επιχειρηματικότητα, δε σφιχταγκαλιάζεται με τον ΣΕΒ, δεν προσκυνά την ΕΕ, δεν ξεπλένει το σύστημα και τους εκπροσώπους του και τελικά δεν επιδιώκει να δώσει φιλί ζωής στο σάπιο σύστημα και το διεφθαρμένο κράτος του".

"Η Λαϊκή Συμμαχία μπορεί να παλέψει σήμερα για τα επείγοντα προβλήματα κάθε λαϊκής οικογένειας, αλλά κυρίως μπορεί να ανοίξει δρόμους γιατί η πάλη της έχει κατεύθυνση και προοπτική την αλλαγή τάξης στην εξουσία", πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Για τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές, είπε ότι το κόμμα απευθύνεται σε όλους εκείνους με τους οποίους έχει συναντηθεί στους αγώνες, "σε όλους όσους δεν εμπιστεύονται τόσο τις δυνάμεις που έχουν μέχρι σήμερα κυβερνήσει όσο και όσους ετοιμάζονται να τον κοροϊδέψουν για να αρπάξουν την ψήφο του και μετά να κινηθούν σε ίδιους αντιλαϊκούς αδιέξοδους για το λαό δρόμους".

Ερωτηθείς για τα αγροτικά προβλήματα είπε ότι "μόνη λύση είναι ο σχεδιασμός, προγραμματισμός και υλοποίηση με βάση ό,τι συμφέρει τις διατροφικές ανάγκες του λαού, αξιοποιώντας τα εδαφοκλιματολογικά πλεονεκτήματα της χώρας. Με τον κεντρικό σχεδιασμό και την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και ανάπτυξη του παραγωγικού συνεταιρισμού των μικροκληρούχων, καθώς και στήριξη με τις κρατικές δομές, με παραγωγή μέσων και εφοδίων και έργα βελτίωσης".

Δεν απέφυγε πάντως και την ερώτηση για την πιθανή διαφοροποίηση από πολιτικές αποφάσεις του παρελθόντος και δη του πρόσφατου, ερώτηση η οποία πήγαινε στα όσα έχουν ακουστεί για το Χ. Φλωράκη.

ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι "οι αντίπαλοι μας δεν πρόκειται ποτέ να συμβιβαστούν με το ότι το ΚΚΕ και μαζί με αυτό και ηγέτες του, όπως ο Χαρίλαος Φλωράκης, άντεξαν σε όλες τις καμπές της ταξικής πάλης και δεν υπέγραψαν ποτέ δήλωση μετανοίας στον καπιταλισμό", ενώ πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ είναι το μοναδικό κόμμα που τολμά να μελετά το παρελθόν του και να διδάσκεται από την ιστορία του και υπογράμμισε ότι "σήμερα πλέον, απ' όλη αυτήν την ιστορική πείρα και μελέτη, το αδιαμφισβήτητο κέρδος για το κόμμα μας είναι η ωρίμανση της συλλογικής σκέψης του κόμματος, η επεξεργασία από το ΚΚΕ σύγχρονης στρατηγικής, που θα οδηγήσει το λαό μας σε νίκες και επιτυχίες".

SHARE:

24Media Network