Το Μαξίμου εγκωμιάζει τον Οικονόμου… κατόπιν ανασχηματισμού

Διαβάζεται σε 4'
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Οικονόμου
Κυριάκος Μητσοτάκης και Γιάννης Οικονόμου INTIME

Ο Παύλος Μαρινάκης δήλωσε, μετά τον ανασχηματισμό, ότι ο Γιάννης Οικονόμου έχει δώσει διαπιστευτήρια, αλλά και ότι ο Μ. Χρυσοχοϊδης έχει εμπειρία και σημαντικά αποτελέσματα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τη λαϊκή ρήση “να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι” θυμίζει η στάση του Μαξίμου απέναντι στον αποπεμφθέντα από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου.

Μία ημέρα μετά τον ανασχηματισμό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, επιχείρησε να αμβλύνει τις εντυπώσεις περί παραδοχής αποτυχίας της κυβέρνησης στον τομέα της δημόσιας ασφάλειας.

Το NEWS 24/7 έθεσε ειδικότερα στον κ. Μαρινάκη το ερώτημα, μήπως το γεγονός ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης είναι ο τρίτος υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέσα σε έξι μήνες (μετά τον κ.Οικονόμου και το Νότη Μηταράκη), δείχνει ότι το πρόβλημα δεν είναι τα πρόσωπα αλλά η πολιτική της κυβέρνησης.

“Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πει – και το έχει κάνει πράξη- ότι όλοι αξιολογούμαστε καθημερινά. Ο πρωθυπουργός έχει το προνόμιο διορθωτικών κινήσεων στο κυβερνητικό σχήμα ή ανασχηματισμού. Κρίνει την πορεία της πολιτικής και κάνει αλλαγές. Αυτό δε σημαίνει ότι όταν έχει υπάρξει αλλαγή σε μία κυβερνητική θέση δεν έχει υλοποιηθεί σημαντικό έργο. Αλλά ότι χρειάζεται να γίνουν και άλλα πράγματα”, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Στόχος είναι η λειτουργία της κυβέρνησης να είναι η καλύτερη δυνατή και να υπάρχει η μεγαλύτερη συνέπεια σε σχέση με αυτά που λέγαμε προεκλογικά, για να γίνει καλύτερη η ζωή των πολιτών”, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

“Μπαίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ένας άνθρωπος με εμπειρία και σημαντικά αποτελέσματα. Αλλά αποχωρεί ένας άνθρωπος που έχει δώσει διαπιστευτήρια, ο κ. Οικονόμου. Έχει υπάρξει και ένας εξαιρετικός κυβερνητικός εκπρόσωπος, με σημαντική παρουσία όλα τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά”.

Η επιστροφή Χρυσοχοΐδη

Ο κ. Μαρινάκης δέχθηκε όμως και το ερώτημα γιατί επιστρέφει ο κ. Χρυσοχοϊδης στο Προστασίας του Πολίτη από όπου είχε αποπεμφθεί το 2021, καθώς και εάν… δεν έχει άλλα στελέχη η Νέα Δημοκρατία.

“Ο πρωθυπουργός επιλέγει τα πρόσωπα για κάθε θέση με βάση το έργο που έχει δείξει το κάθε πρόσωπο”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα του κ.Χρυσοχοϊδη και στο υπουργείο Υγείας το τελευταίο εξάμηνο. Ανέφερε ειδικότερα ότι ορθώς προχώρησε σε απομακρύνσεις διοικητών νοσοκομείων, γιατί όπως τόνισε η κυβέρνηση έχει καθήκον να παρεμβαίνει με βάση τα θεσμικά και νομικά όπλα, που διαθέτει όταν διαπιστώνει προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

“Το δια ταύτα είναι ότι κρίνονται όλοι από το έργο τους. Υπάρχουν άξια στελέχη στο κυβερνητικό σχήμα από διάφορες ηλικίες και στελέχη που έχουν προσχωρήσει στη ΝΔ, γιατί πιστεύουν στο όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη”, κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.

Τι θα κάνει ο Άδωνις στη δημόσια Υγεία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε, επίσης, στις προτεραιότητες του υπουργείου Υγείας, όπου επιστρέφει ο Άδωνις Γεωργιάδης. Δήλωσε ότι τη δεύτερη τετραετία της κυβέρνησης Μητσοτάκη ύψιστη προτεραιότητα θα είναι η βελτίωση της εικόνας στα νοσοκομεία, η επιτάχυνση των διορισμών και η σταδιακή βελτίωση της οικονομικής θέσης των εργαζόμενων στο ΕΣΥ.

“Πάντα γίνονται αλλαγές στα κυβερνητικά σχήματα. Αυτό δεν ακυρώνει το έργο που έχει γίνει. Αλλά είναι ανάγκη να τρέξουμε πιο γρήγορα”, δήλωσε.

Αποκαλυπτική ήταν όμως και η (μη) απάντηση του κ.Μαρινάκη, εάν στις προτεραιότητες του κ.Γεωργιάδη ως υπουργού Υγείας περιλαμβάνεται και η αναδιάρθρωση του υγειονομικού χάρτη της χώρας (υπενθυμίζεται ότι ο κ.Μητσοτάκης στο παρελθόν έχει κάνει λόγο για ανάγκη συγχώνευσης και κατάργησης νοσοκομείων στην περιφέρεια), καθώς και η ακόμη μεγαλύτερη διείσδυση ιδιωτών στο ΕΣΥ.

“Προτεραιότητα μας είναι να έχει καλύτερες υπηρεσίες υγείας ο πολίτης. Με περισσότερους γιατρούς, καλύτερη πρόσβαση στα νοσοκομεία, όσο μικρότερη αναμονή γίνεται. Ποιότητα και καλύτερος χρόνος εξυπηρέτησης με οποιοδήποτε τρόπο. Αυτό είναι η προτεραιότητα μας”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε:

“Έχουμε συγκεκριμένο πρόγραμμα για την υγεία σε βάθος 4ετίας. Θα έχουμε σήμερα κατά την παράδοση παραλαβή και δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, που έχει δείξει στην πράξη ότι μπορεί να κάνει πολύ μεγάλες αλλαγές στην υγεία. Το απέδειξε σε χρόνια που ήταν σε πιο δύσκολη θέση η χώρα μας οικονομικά”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα