Το Μαξίμου παίρνει τους υποψήφιους του Πατούλη και τον καλεί να αποσυρθεί

Το Μαξίμου παίρνει τους υποψήφιους του Πατούλη και τον καλεί να αποσυρθεί
Γιώργος Πατούλης Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Παύλος Μαρινάκης εκτίμησε ότι ο Πατούλης θα σεβαστεί την απόφαση Μητσοτάκη και δήλωσε ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα κατέβουν με τον Χαρδαλιά στην περιφέρεια Αττικής

Μετά και την επίσημη ανακοίνωση πως η Νέα Δημοκρατία τελικά θα δώσει το χρίσμα για την περιφέρεια Αττικής στο Νίκο Χαρδαλιά, το Μαξίμου διαμηνύει ουσιαστικά στο Γιώργο Πατούλη να μην κατέβει και δηλώνει ότι οι υποψήφιοι περιφερειακοί του σύμβουλοι θα κατέβουν με το νέο “επίσημο” γαλάζιο συνδυασμό.

“Παρά τους λόγους που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η προσφορά του Γιώργου Πατούλη και στην αυτοδιοίκηση και στο κόμμα είναι σημαντική. Είμαστε σίγουροι ότι θα σεβαστεί την απόφαση του πρωθυπουργού και του κόμματος. Και βέβαια είναι αυτονόητο ότι οι υποψήφιοι του συνδυασμού του θα συμπεριληφθούν στο νέο αυτό εγχείρημα με επικεφαλής τον Νίκο Χαρδαλιά”, δήλωσε ειδικότερα στο πλαίσιο του briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παύλος Μαρινάκης.

Ο δε κ. Χαρδαλιάς το αμέσως προσεχές διάστημα θα παραιτηθεί των καθηκόντων του για να τρέξει την υποψηφιότητα του στην Αττική στις περιφερειακές εκλογές. Επομένως αναμένεται να οριστεί νέος υφυπουργός Άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η υποψηφιότητα Χαρδαλιά ανακοινώθηκε επίσημα νωρίτερα σήμερα Δευτέρα και αφού είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο, μετά το θόρυβο με το ζεϊμπέκικο Πατούλη στο Ζάππειο.

Πριν καταλήξει η ΝΔ όμως στη λύση Χαρδαλιά, είχε εισπράξει τρεις αρνήσεις: Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης και ο δήμαρχος Βούλας- Βάρης- Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, είπαν όχι στην πρόταση να διεκδικήσουν με το γαλάζιο χρίσμα την περιφέρεια Αττικής.

Από την πλευρά του κ. Πατούλη δήλωναν δε ότι είναι αποφασισμένος να κατέβει κανονικά, δεδομένου άλλωστε ότι είναι εν ενεργεία περιφερειάρχης και οι αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου απέχουν μόλις 50 ημέρες.

Το θέμα είναι μάλιστα ότι η ΝΔ δεν μπορεί να καταγγείλει τον κ. Πατούλη ως αντάρτη, αφού του είχε ήδη δώσει το χρίσμα. Οι γαλάζιοι έχουν δε κακή εμπειρία από εσωκομματικούς εμφυλίους στην περιφέρεια Αττικής, την οποία είχαν να κερδίσουν 21 χρόνια μέχρι την εκλογή του κ.Πατούλη το 2019.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα