Το Σάββατο η τελετή παράδοσης - παραλαβής του ΥΠΕΞ

Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου
Αλέξης Τσίπρας και Νίκος Κοτζιάς στο Μέγαρο Μαξίμου EUROKINISSI

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναλαμβάνει την θέση του υπουργού Εξωτερικών μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

Την θέση του υπουργού Εξωτερικών αναλαμβάνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά, προκειμένου να προωθήσει την Συμφωνία των Πρεσπών.

Κατά την χθεσινή δήλωσή του, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε απευθυνόμενος στον πρώην πλέον υπουργό ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν έστω και ασυνείδητα να διαταράξει την πορεία της χώρας προς την οριστική έξοδο από την κρίση και τα μνημόνια. Έδειξε έτσι ότι δεν καταλογίζει μεν πρόθεση στον κ. Κοτζιά, ωστόσο το αποτέλεσμα είναι αυτό που μετράει. Και φυσικά αυτό ήταν μία ακόμη προειδοποίηση και προς τον κ. Καμμένο, ο οποίος πλέον πρέπει να συνυπολογίσει ότι ο πρωθυπουργός είναι και ο υπουργός Εξωτερικών.

Στο κυβερνητικό επιτελεί εκτιμούν πάντως ότι ο κ.Κοτζιάς δε θα προβεί σε καμία άλλη κίνηση που θα έθετε εν αμφιβόλω την κυβερνητική σταθερότητα. Ως προς το ενδεχόμενο να συνεχίσει να τραβάει το σκοινί με δηλώσεις και δημόσιες αντιπαραθέσεις, προειδοποιούν ότι ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του. Τη Δευτέρα πάντως η πολιτική κίνηση “Πράττω” του πρώην υπουργού έχει προγραμματισμένη εκδήλωση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κοτζιάς
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Κυρίτσης: Είναι λάθος η ανάγνωση ότι ο Τσίπρας διάλεξε Καμμένο αντί Κοτζιά

Το παρασκήνιο της παραίτησης Κοτζιά και η ρελάνς Τσίπρα

Και τώρα ο Καμμένος ας διαφωνήσει με τον Τσίπρα

SHARE:

24Media Network