Με Σημίτη και Βενιζέλο, η συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ / ΟΜΙΛΙΕΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΣΟΚ / ΟΜΙΛΙΕΣ (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

Αυτόνομο ρόλο απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, που συνδιασκέπτεται το Σαββατοκύριακο, ενώ αύριο συνεδριάζει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ.

Αυτόνομο και αυτοδύναμο ρόλο “μιας ισχυρής, δημοκρατικής, σοσιαλιστικής Παράταξης απέναντι τόσο στις συντηρητικές πολιτικές της Ν.Δ., όσο και απέναντι στον αριστερό λαϊκισμό, τη δημαγωγία, τον κρατισμό του ΣΥΡΙΖΑ”, επιδιώκει η Δημοκρατική Συμπαράταξη σύμφωνα με το συντονιστικό της που συνεδρίασε σήμερα εν όψει της πανελλαδικής συνδιάσκεψης το Σαββατοκύριακο.

“Σε μια δύσκολη συγκυρία κατά την οποία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει προσχωρήσει χωρίς όρους στις πιο ακραίες απαιτήσεις των συντηρητικών κύκλων της Ευρώπης, υιοθετώντας ακραίες αντικοινωνικές επιλογές, είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα νέο, σύγχρονο, προοδευτικό ρεύμα  στην ελληνική κοινωνία ικανό να προχωρήσει στη διέξοδο από την κρίση με προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και με σαφή Ευρωπαϊκή προοπτική”, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία επιχειρεί έτσι να βάλει και τέλος στα σενάρια περί συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.Η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης πραγματοποιείται το Σάββατο 14 και την Κυριακή 15 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενώ αύριο θα συνεδριάσει η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ για να οριοθετήσει τις θέσεις του Κινήματος στη συνδιάσκεψη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα το οποίο οριστικοποιήθηκε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού την Πέμπτη, στη Χαριλάου Τρικούπη, η Συνδιάσκεψη θα ξεκινήσει το πρωί του Σαββάτου με τις ομιλίες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου και του εκπροσώπου των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία Γιάννη Τούντα.

Επίσης αποφασίστηκε να απευθύνουν χαιρετισμό οι δυο πρώην πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σημίτης και Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων, πρόκειται να συγκροτηθούν 8 workshops, προκειμένου να αναπτυχθεί ο διάλογος με βάση τις συγκεκριμένες εισηγήσεις των ομάδων εργασίας και να εξαχθούν τα σχετικά συμπεράσματα:

1. Πολιτική Εισήγηση για τη Διακήρυξη

2. Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο: Αγροτικό/Ανάπτυξη Υπαίθρου - Βιομηχανική Πολιτική - Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις - Τουρισμός - Ναυτιλία

3. Σύγχρονο Κράτος, φιλικό για τον Πολίτη και την Ανάπτυξη: Διοικητική Μεταρρύθμιση - Αυτοδιοίκηση - Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και Ψηφιακή Σύγκλιση

4. Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός

5. Η Ελλάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο. Απόδημος Ελληνισμός - Προσφυγικό

6. Κράτος παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών: Απασχόληση/Εργασιακά Δικαιώματα - Κοινωνική Ασφάλιση - Σύγχρονο Κράτος Πρόνοιας - Νέο Σύστημα Υγείας

7. Αξιόπιστο και ασφαλές Πολιτικό Σύστημα: Δικαιοσύνη

8. Περιβάλλον, Ποιότητα ζωής, Ενέργεια: Χωροταξία/ Πολεοδομία/ Περιφερειακός/ Τοπικός Σχεδιασμός - e-Ανάπτυξη - Έξυπνα δίκτυα και Επικοινωνίες - Αστικές συγκοινωνίες

Την Κυριακή 15 Μαΐου θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα των συζητήσεων από τα 8 workshops και οι εργασίες θα ολοκληρωθούν με τη δευτερολογία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφης Γεννηματά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΠΑΣΟΚ
SHARE:

24Media Network