Το σενάριο εκλογών 12 Μαΐου εξετάζουν στη ΝΔ

Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα
Στιγμιότυπο από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Πειραιώς στην Αθήνα EUROKINISSI

Γιατί γαλάζια στελέχη κρατούν αυτή την ημερομηνία, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζονται για τις ευρωεκλογές ως δημοψήφισμα. Σφοδρή επίθεση στο κόμμα Τσιτουρίδη και τις πρωτοβουλίες στην κεντροδεξιά

Η Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές της 26ης Μαΐου ωσάν να ήταν εθνικές εκλογές, καθώς όπως τόνισε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη γαλάζια κοινοβουλευτική ομάδα, στόχος είναι μία ευρεία και καθαρή νίκη ώστε “να αναγκαστεί ο Αλέξης Τσίπρας να προκηρύξει εκλογές, εάν δεν τις έχει ήδη προκηρύξει μέχρι τότε”.

Η κατακλείδα της φράσης αυτής του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει όμως ιδιαίτερο πολιτικό ενδιαφέρον, καθώς στο Μοσχάτο δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο οι εθνικές εκλογές αν δεν γίνουν ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές να προηγηθούν αυτών.

ADVERTISING

Γαλάζια στελέχη “κρατούν” μία ημερομηνία: Την Κυριακή 12 Μαΐου. Δηλαδή δύο Κυριακές πριν τις ευρωεκλογές. Κάτι βέβαια που μένει να αποδεχθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα, καθώς θα πρέπει να έχουν προκηρυχθεί εκλογές πριν το Πάσχα προκειμένου να διεξαχθούν πριν τις ευρωεκλογές.

Η λογική πίσω από αυτό το σενάριο είναι αυτή που περιέγραψε και ο σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ Τάκης Θεοδωρικάκος σε πρόσφατη συνέντευξη του στον News24/7 στους 88,6: Πως ο κ.Τσίπρας δε μπορεί να πάρει το ρίσκο να υποστεί στις ευρωεκλογές ήττα σε τέτοιο βαθμό ώστε να αναγκαστεί στη συνέχεια να συρθεί στις εθνικές κάλπες υπό συνθήκες κατάρρευσης.

Για αυτό εξάλλου όπως αναφέρθηκε, ο κ.Μητσοτάκης κάλεσε τους πολίτες να καταδικάσουν το ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας ΝΔ ώστε να πέσει η κυβέρνηση.

Μάλιστα, θέλησε να αποτρέψει ψήφο διαμαρτυρίας σε άλλα κόμματα της δεξιάς επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει περιθώριο για αποχή ή χαλαρή ψήφο, και ειδικότερα επιχείρησε να αποτρέψει κεντροδεξιούς ψηφοφόρους από νέες πρωτοβουλίες στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Όπως είχε γράψει το News24/7 το γεγονός ότι η ΕΡΤ διέκοψε το πρόγραμμα της για να προβάλλει ζωντανά τις δηλώσεις του Σάββα Τσιτουρίδη μετά την κατάθεση στον Άρειο Πάγο της ιδρυτικής διακήρυξης των Ελλήνων Ριζοσπαστών είχε προκαλέσει οργή στο Μοσχάτο και ο πρόεδρος της ΝΔ κάρφωσε ευθέως ως υποστηριζόμενους από το ΣΥΡΙΖΑ τόσο τον κ.Τσιτουρίδη όσο και τα υπόλοιπα στελέχη που συμμετέχουν σε αυτές τις ζυμώσεις, φωτογραφίζοντας εμμέσως Κατερίνα Παπακώστα και Ευάγγελο Αντώναρο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, Ευρωεκλογές, Πρόωρες Εκλογές
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καρφιά Μητσοτάκη για κόμμα Τσιτουρίδη: Πολιτικές παράγκες με χορηγία ΣΥΡΙΖΑ και ΕΡΤ 

Οργή στη ΝΔ για κόμμα Τσιτουρίδη και νέα γκρίνια για τον Άδωνι

Αντώναρος: Η ΝΔ με τη σημερινή ηγεσία αδυνατεί να ανταποκριθεί στο χώρο της κεντροδεξιάς

SHARE:

24Media Network