Το θέμα Ν. Γεωργιάδη θέλει να κλείσει η ΝΔ και ανοίγει μέτωπο με ΣΥΡΙΖΑ για Μ. Βρετανία

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Η αξιωματική αντιπολίτευση επιμένει στη σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι μόνο μετά τη γαλάζια αντίδραση αποφάσισε να ρυθμίσει το θέμα της ψήφου των Ελλήνων που κατοικούν στο Ηνωμένο Βασίλειο στις ευρωεκλογές.

Οριστικό τέλος στη συζήτηση για το Νίκο Γεωργιάδη θέλει να βάλει η Νέα Δημοκρατία ξεκαθαρίζοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ ούτε έχει κομματικό αξίωμα και παίρνοντας έτσι αποστάσεις από τον πρώην βουλευτή.

Ταυτόχρονα η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, με αφορμή την απόφαση να μην λειτουργήσουν εκλογικά τμήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για τους Έλληνες που κατοικούν εκεί για τις ευρωεκλογές, με το επιχείρημα ότι μέχρι τις 26 Μαΐου θα έχει προχωρήσει το Brexit.

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στερεί παράνομα από τους 70.000 Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου τη δυνατότητα να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές” υποστηρίζουν από την αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνοντας αιχμές για πολιτικά κίνητρα πίσω από αυτή την απόφαση, εξαιτίας φόβου του ΣΥΡΙΖΑ για την ετυμηγορία των πολιτών που έφυγαν στο εξωτερικό επί της κρίσης.

Παρόλο που το υπουργείο Εξωτερικών και Εσωτερικών διέψευσαν τις κατηγορίες της ΝΔ, λέγοντας ότι το θέμα αυτό έχει ήδη λυθεί, από το γαλάζιο στρατόπεδο επέμεναν ότι στην πραγματικότητα η κυβέρνηση είχε σκοπό να εμποδίσει τους Έλληνες της Μεγάλης Βρετανίας να ψηφίσουν και μόνο αφού ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος είχε θέσει το ζήτημα στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής και αφού η αξιωματική αντιπολίτευση το ανακίνησε, η κυβέρνηση υπαναχώρησε.

Επίσης παρόλο που η κυβέρνηση λέει ότι θέμα δεν υφίσταται και ότι η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο ήταν προγενέστερη, η ΝΔ επεσήμανε ότι η ανακοίνωση παραμένει αναρτημένη στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σημείωναν δε ότι ο υποψήφιος του ΕΛΚ για την Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ μέσω twitter έθεσε την κυβέρνηση προ των ευθυνών της για το ζήτημα της ψήφου στις ευρωεκλογές των Ελλήνων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία. Εν τω μεταξύ τα στελέχη της ΝΔ απαντούσαν στις συνεχείς επιθέσεις για την υπόθεση του Νίκου Γεωργιάδη, αποσυνδέοντας το ζήτημα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. “Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά.

Ο κ. Γεωργιάδης δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ, δεν είναι σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ, δεν έχει κανένα κομματικό αξίωμα και δεν παρέχει υπηρεσίες στη ΝΔ. Τελεία και παύλα”, δήλωσε κοφτά η εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μαρία Σπυράκη στον Real FM.

“Έχει αποχωρήσει ο κ. Νίκος Γεωργιάδης από τη ΝΔ εδώ τρία χρόνια οικειοθελώς λόγω της δικαστικής του περιπέτειας. Σέβομαι τη Δικαιοσύνη, δεν αθωώνω και δεν καταδικάζω κανέναν. Το όλον της ΝΔ δεν επηρεάζεται από αυτή την υπόθεση. Εχω κάνει κριτική στο νόμο Παρασκευόπουλου που βγάζει έξω εγκληματίες και παιδεραστές", δήλωσε ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας στον News24/7 στους 88,6.

Ο υποψήφιος με τη ΝΔ στην Καβάλα και σύμβουλος επικοινωνίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μακάριος Λαζαρίδης, επίσης μιλώντας στον News24/7 στους 88,6 κατηγόρησε το Μαξίμου ότι προσπαθεί με χυδαίο τρόπο να εκμεταλλευτεί μία προσωπική υπόθεση. Τόνισε ότι ο Γεωργιάδης δεν είναι σύμβουλος του προέδρου, δεν προσφέρει υπηρεσίες στη ΝΔ και έχει αποχωρήσει οικειοθελώς από το κόμμα. Χαρακτήρισε επίσης ενδεδειγμένο τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε η ΝΔ το ζήτημα, μίλησε για διαστρέβλωση των δηλώσεων γαλάζιων στελεχών και επιφυλάχθηκε έως ότου τελεσιδικήσει η υπόθεση.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος έκανε λόγο για προσωπική υπόθεση και υποστήριξε ότι “ο καθένας μπορεί να μπλέξει σε μη πολιτικά θέματα». Η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ Νίκη Κεραμέως επικαλέστηκε το «τεκμήριο της αθωότητας» με το σκεπτικό ότι ο κ.Γεωργιάδης έχει ασκήσει έφεση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Νέα Δημοκρατία, ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαψεύδουν Εξωτερικών και Εσωτερικών τη Νέα Δημοκρατία για το brexit και το δικαίωμα ψήφου 70.000 Ελλήνων

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ στερεί παράνομα από 70.000 Έλληνες της Μ. Βρετανίας την ψήφο στις ευρωεκλογές

Κικίλιας για Ν. Γεωργιάδη: Έχει τρία χρόνια που αποχώρησε από τη ΝΔ οικειοθελώς

SHARE: