Το ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει: Η Ελλάδα δεν συζητά ούτε διαπραγματεύεται για το τσάμικο

Το ΥΠΕΞ ξεκαθαρίζει: Η Ελλάδα δεν συζητά ούτε διαπραγματεύεται για το τσάμικο
EUROKINISSI

Ανακοίνωση εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών τονίζοντας ότι το τσάμικο δεν είναι αντικείμενο διαπραγμάτευσης

Σε μία ακόμα διάψευση για το τσάμικο ζήτημα, προχώρησε την Τετάρτη το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα ούτε συζητά ούτε διαπραγματεύεται για το θέμα.

"Η Ελλάδα δεν συζητά θέμα «τσάμικου», ούτε διαπραγματεύεται με τρίτους αποφάσεις ελληνικών δικαστηρίων σε βάρος όσων συνεργάστηκαν με τον Γερμανό κατακτητή. Το Υπουργείο Εξωτερικών νιώθει υποχρεωμένο να διαψεύσει, για άλλη μια φορά, όσους διατείνονται κάτι τέτοιο.

Πράγματι, η Ελλάδα πρότεινε στην Αλβανία τη διαπραγμάτευση σειράς θεμάτων που είναι ανοικτά ανάμεσα στις δύο χώρες. Σε αυτά δεν συμπεριέλαβε το «τσάμικο». Η αλβανική πλευρά το επιθυμούσε και το ζήτησε. Η ελληνική πλευρά δεν το αποδέχτηκε.

Όσον αφορά το non-paper του ελληνικού Yπουργείου Eξωτερικών που δόθηκε ως πρόταση διαπραγμάτευσης στην αλβανική πλευρά, σε αυτό γίνεται μία και μοναδική αναφορά στο “τσάμικο”, στην δεύτερη παράγραφο του άρθρου Β.2., ότι «σε καμία περίπτωση δεν προκύπτουν δικαιώματα για τους λεγόμενους τσάμηδες», προκειμένου να σημειωθεί με σαφήνεια ότι δεν μπορεί το «τσάμικο» να αποτελέσει αντικείμενο διαπραγμάτευσης.

Τα ανωτέρω σε απάντηση στα γνωστά κυκλώματα που με μεγάλη ευκολία υιοθετούν την προπαγάνδα τρίτων σε βάρος της χώρας", αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Διαψεύδει ο Κοτζιάς τον Αλβανό ΥΠΕΞ: Δεν συζητάμε για τσάμικο

SHARE:

24Media Network