Το ύστατο χαίρε στο Γιάννη Αγγέλου. Επικήδειο θα εκφωνήσει ο Κώστας Καραμανλής

Ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά την ορκομωσία των νέων υπουργών , Αθήνα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009.
Ο διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του πρωθυπουργού Γιάννης Αγγέλου συνοδεύει τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο μετά την ορκομωσία των νέων υπουργών , Αθήνα Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009. ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τελευταίο αντίο στον πιο στενό συνεργάτη και επιστήθιο φίλο του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Αγγέλου, λένε σήμερα συγγενείς και φίλοι

Σε κλίμα συγκίνησης κηδεύεται αυτή την ώρα ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, Γιάννης Αγγέλου. Η εξόδιος ακολουθία τελείται στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών, ενώ παράκληση της οικογένειας είναι, αντί στεφάνων, τα χρήματα να διατεθούν  υπέρ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κώστας Καραμανλής, θα εκφωνήσει τον επικήδειο λόγο.

Ο Γιάννης Αγγέλου ήταν ο πιο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή από το 1989 όταν ο πρώην πρωθυπουργός πολιτεύθηκε για πρώτη φορά και εξελέγη στην Α' Θεσσαλονίκης. Η φιλία τους όμως μετρούσε ακόμη περισσότερα χρόνια, από το 1981, προτού ο Κώστας Καραμανλής μπει στην πολιτική.

Καραμανλής και Αγγέλου γνωρίστηκαν στο γραφείο του Αλέκου Καραμανλή, όπου ο Γιάννης Αγγέλου εργαζόταν ως νεαρός τότε δικηγόρος. Οι δυο τους συνδέθηκαν αμέσως με μία βαθιά φιλία και όταν ο Κώστας Καραμανλής αποφάσισε να πολιτευθεί, ο Γιάννης Αγγέλου ήταν ο πρώτος άνθρωπος που εντάχθηκε στο επιτελείο του και ο “αρχιστράτηγος” της εκλογικής μάχης στη Θεσσαλονίκη.

Στο γραφείο του Αλέκου Καραμανλή γνώρισε (αρκετά χρόνια μετά τη γνωριμία του με τον Κώστα Καραμανλή) ο Γιάννης Αγγέλου και τη μετέπειτα σύζυγο του Αλεξάνδρα Μουρτζά. Ήταν γραμματέας του Αλέκου Καραμανλή, εντάχθηκε όμως με το Γιάννη Αγγέλου στο πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή και έγινε η ιδιαίτερα του πρώην πρωθυπουργού για όλα τα επόμενα χρόνια. Με το Γιάννη Αγγέλου απέκτησαν δύο παιδιά, τον Άγγελο και το Δημήτρη.

Ο Κώστας Καραμανλής εξελέγη βουλευτής και ο Γιάννης Αγγέλου παρέμεινε δίπλα του. Ήταν ο άνθρωπος “σκιά” του Καραμανλή σε κάθε βήμα: Όταν αναδείχθηκε πρόεδρος της ΝΔ ο Κώστας Καραμανλής, ο Αγγέλου ήταν ο άνθρωπος που κρατούσε τα “κλειδιά” της Ρηγίλλης και όταν ο Καραμανλής έγινε πρωθυπουργός μετακόμισε μαζί του στο Μαξίμου.

Για να φτάσει κανείς στον Καραμανλή έπρεπε να περάσει πρώτα από τον Αγγέλου, ο οποίος απέκτησε έτσι τη φήμη κλειστού και αυστηρού ανθρώπου, κάτι που όμως οφειλόταν στο ρόλο του και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα- τουλάχιστον για όσους τον γνώριζαν καλά και κατάφερναν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του. Ενώ βρισκόταν πολύ κοντά στον τότε πρωθυπουργό, δεν έλαβε ποτέ κάποια θέση ή αξίωμα, πέραν της θέσης του διευθυντή του πολιτικού γραφείου του Καραμανλή.

Το μεγάλο πάθος του Γιάννη Αγγέλου ήταν ο Παναθηναϊκός- ένα ακόμη στοιχείο που είχε κοινό με τον Κώστα Καραμανλή. Πήγαινε στο γήπεδο για να παρακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα όποτε μπορούσε, ακόμη και τα τελευταία χρόνια που η υγεία του είχε κλονιστεί ξανά.

Την πρώτη μάχη με τον καρκίνο ο Γιάννης Αγγέλου την έδωσε το 2000-2001, βγαίνοντας νικητής.

Μετά την ήττα του 2009 και την αποχώρηση από το Μαξίμου, ο Γιάννης Αγγέλου έζησε έναν ακόμη προσωπικό Γολγοθά, καθώς κατηγορήθηκε για ηθική αυτουργία σε απιστία στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου, ενώ επιπλέον του είχε επιβληθεί το 2010 από την ειδική εφέτη-ανακρίτρια Ειρήνη Καλού με τη σύμφωνη γνώμη της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ασυνήθιστα υψηλή εγγύηση 400.000 ευρώ. Ο Άρειος Πάγος αποφάσισε, τον Νοέμβριο του 2014, με αμετάκλητο βούλευμά του, την οριστική απαλλαγή του από όλες τις κατηγορίες, βάζοντας τέλος σε αυτή την περιπέτεια, η οποία όπως λένε στενοί του φίλοι είχε πικράνει βαθύτατα αν και εν τέλει δικαιώθηκε.

Παρέμεινε εν τω μεταξύ δίπλα στον Καραμανλή, μετακομίζοντας μαζί του μετά το 2009 από το Μαξίμου στην Παναγή Κυριακού, όπου εγκαταστάθηκε σε ένα μικρό λιτό δωμάτιο.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έδωσε ξανά τη μάχη με τον καρκίνο και στις αρχές του χρόνου εισήχθη στο Ερρίκος Ντυνάν, όπου ο Κώστας Καραμανλής τον επισκεπτόταν τακτικά.

Ο Γιάννης Αγγέλου έφυγε από τη ζωή το πρωί του Σαββάτου σε ηλικία 66 ετών.

SHARE:

24Media Network