Τουρκικά ΜΜΕ για Κατσίκη: “Επιτέλους, ζητούν ανταλλαγή”

Τουρκικά ΜΜΕ για Κατσίκη: “Επιτέλους, ζητούν ανταλλαγή”
Πρωτοσέλιδο ο Κώστας Κατσίκης στον τουρκικό Τύπο

Κεντρικό θέμα σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης οι δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των στρατιωτικών

Βούτυρο στο ψωμί του τουρκικού Τύπου έγιναν οι σημερινές δηλώσεις του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί ανταλλαγής των δύο ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ τούρκους αξιωματικούς που κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες.

Η τουρκική Hurriyet προβάλλει μάλιστα το θέμα ως ένα απ’ τα κεντρικά, σημειώνοντας ότι «Επιτέλους, ζητούν ανταλλαγή» και ότι «στην Αθήνα μίλησαν για πρώτη φορά ανοιχτά για αυτό». Το άρθρο έχει τον τίτλο «Πρόταση για ανταλλαγή των Ελλήνων με τους Τούρκους στρατιωτικούς» και περιλαμβάνει επίσης την αντίδραση του Δημήτρη Καμμένου, ο οποίος κάλεσε τον κ. Κατσίκη να ζητήσει συγγνώμη από τις οικογένειες των δύο Ελλήνων που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Haber7 που παραθέτει επίσης τις δηλώσεις Κατσίκη με τίτλο: «Το είπαν για πρώτη φορά! Η προσφορά ανταλλαγής στην Τουρκία».

Τουρκικός Τύπος για Κατσίκη

“Αν μπορούν να παρακάμψουν οι κυβερνήσεις των δύο κρατών τη Δικαιοσύνη και προχωρήσουν σε μια ανταλλαγή δεν ξέρω πού θα μπορούσε να μας κοστίσει αυτό. Εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι μια λύση”, δήλωσε συγκεκριμένα βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΙ. Μάλιστα, πρότεινε να “ζυγίσουμε ποιο θα είναι το όφελος και ποια θα είναι η ζημία” από την όλη κατάσταση αναφέροντας πως θα ήταν “ανοιχτός” στο ενδεχόμενο παράκαμψης της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Στη συνέχεια, μετά τον σάλο που προκάλεσε, ανασκεύασε λέγοντας ότι δεν πρότεινε ανταλλαγή μεταξύ των ελλήνων αξιωματικών και των οκτώ Τούρκων. «Δεν πρότεινα, ούτε στήριξα την ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους. Τέτοιες πράξεις και ενέργειες δεν νοούνται σε ένα κράτος δικαίου και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσα να τις υιοθετήσω. Η απάντησή μου ήταν υποθετικό σενάριο, σε μία υποθετική ερώτηση» δήλωσε ο βουλευτής Αττικής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα