Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να ξυπνήσει από τα βυζαντινά της όνειρα – Η απάντηση της Αθήνας

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα να ξυπνήσει από τα βυζαντινά της όνειρα – Η απάντηση της Αθήνας
Η Αγιά Σοφιά AP

Σκληρή ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται κατά της Ελλάδας εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, με αφορμή κάψιμο τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη. "Θρησκευτικό και εθνικιστικό παραλήρημα", απαντά η Ελλάδα.

Με σκληρή φρασεολογία το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας σε ανακοίνωσή του στρέφεται κατά της Ελλάδας, με αφορμή το κάψιμο τουρκικής σημαίας στη Θεσσαλονίκη, την Παρασκευή, ημέρα που η Αγιά Σοφιά επαναλειτούργησε ως τέμενος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η Άγκυρα καταδικάζει τις “εχθρικές” ανακοινώσεις της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής, λέγοντας πως επέτρεψαν να καεί η τουρκική σημαία.

“Το κακομαθημένο παιδί της Ευρώπης δεν μπόρεσε να χωνέψει το προσκύνημα στην Αγιά Σοφιά. Αυτά τα ρατσιστικά κεφάλια δεν έχουν μάθει το μάθημά τους από την ιστορία. Αυτοί που δεν σέβονται τη σημαία μας πρέπει να θυμούνται τη μοίρα τους στο Αιγαίο. Η Ελλάδα πρέπει να ξυπνήσει από τα Βυζαντινά της όνειρα, όπως δεν έκανε εδώ και 567 χρόνια και να ξεφορτωθεί την τεμπελιά της”, αναφέρεται στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ, Χαμί Ακσόι.

“Η Ελλάδα είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που παραβλέπει την κατεδάφιση ιστορικών τζαμιών στο έδαφός της και δεν έχει τέμενος στην πρωτεύουσά της”, προσθέτει.

Ανάξια απάντησης τα παραληρήματα της Τουρκίας

Με ανακοίνωση που εξέδωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών κάνει λόγο για ανάξια απάντησης “θρησκευτικά και εθνικιστικά παραληρήματα”, τα οποία είναι ανάξια απάντησης.

” Η διεθνής κοινότητα του 21ου αιώνα παρατηρεί έκπληκτη τα παραληρήματα θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού της σημερινής Τουρκίας. Έχουν καταδικαστεί και είναι ανάξια απάντησης, ενώ εκθέτουν διεθνώς όλο και περισσότερο αυτούς που τα εκστομίζουν και τα υποκινούν”, αναφέρει χαρακτηριστικά η ελληνική πλευρά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα