Τουρκικός Τύπος: Συντηρεί το κλίμα έντασης στο Αιγαίο

Τουρκικός Τύπος: Συντηρεί το κλίμα έντασης στο Αιγαίο
Κάτοικοι των Φούρνων βάζουν την ελληνική σημαία στον Μικρό Ανθρωποφάγο Samos24

"Ψηλά" η Ελλάδα στα τουρκικά Μέσα, τα οποία συντηρούν το κλίμα αντιπαράθεσης. Το (μη) περιστατικό στους Φούρνους και η σύλληψη εισαγγελέα που επιχειρούσε να περάσει τον Έβρο

Κυρίαρχη θέση έχει η Ελλάδα σήμερα στα τουρκικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Αφορμή, οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και του υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες μέλη των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατέβασαν ελληνική σημαία από βραχονησίδα, οι οποίες, όμως, δεν επιβεβαιώνονται. 

Δεύτερο σχετικό (εμμέσως) με την Ελλάδα, θέμα στον τουρκικό Τύπο,  είναι η σύλληψη ενός εισαγγελέα, που φέρεται να ανήκει στο δίκτυο του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, στον Έβρο και ενώ προσπαθούσε να περάσει με τη οικογένειά του στη χώρα μας. Αυτή την είδηση βλέπουμε στην πρώτη σελίδα του αγγλόφωνου ιστότοπου της  Sabbah: Πρώην εισαγγελέας της FETO συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να περάσει στην Ελλάδα.

 

Για ένταση των προκλήσεων την Αθήνας στο Αιγαίο κάνει λόγο η Yeni Safak, η οποία λέει ότι η κυβέρνηση “παρουσιάζει” το περιστατικό ως πρωτοβουλία των Ελλήνων που έβαλαν τις σημαίες στις βραχονησίδες.

Φωτογραφικό καρέ από τη στιγμή που οι τρεις Έλληνες τοποθετούν τη σημαία στη βραχονησίδα δημοσιεύει το CNNTurk με τίτλο: Φωτογραφία της κρίσης στο Αιγαίο

 

Ο λαϊκισμός δεν ωφελεί την Ελλάδα” γράφει το πρακτορείο Dogan, χρησιμοποιώντας την χθεσινή φράση του τούρκου ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Η αγγλόφωνη έκδοση της Hurriyet γράφει: “Η Τουρκία προειδοποιεί την Ελλάδα για τις προκλήσεις στο Αιγαίο” συνοδεύοντας το κείμενό της από φωτογραφία των Ελλήνων στην βραχονησίδα.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα