Τούρκοι αξιωματικοί: Σε Καλογρέζα ή αστυνομικό τμήμα μετά την απελευθέρωση τους

Τούρκοι αξιωματικοί: Σε Καλογρέζα ή αστυνομικό τμήμα μετά την απελευθέρωση τους
Τούρκοι στρατιωτικοί (Φωτό αρχείου) eurokinissi

Καθαρογράφεται η απόφαση για τον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου, ο οποίος το αργότερο την Τετάρτη αφήνεται ελεύθερος σε άγνωστο φυλασσόμενο μέρος, χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα και υπό συνθήκες απόλυτης επιτήρησης

Σε πονοκέφαλο διαρκείας εξελίσσεται για την κυβέρνηση η επικείμενη αποφυλάκιση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, καθώς ο χρόνος της 18μηνης προφυλάκισής τους λήγει για όλους από τα μέσα έως τα τέλη Μαΐου.

Ήδη καθαρογράφεται η απόφαση του ΣτΕ για τον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου, με το οποίο ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στη γείτονα χώρα και το αργότερο την Τετάρτη αυτός θα αποφυλακιστεί και θα παραμείνει σε άγνωστο φυλασσόμενο μέρος, χωρίς να του χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και υπό συνθήκες απόλυτης επιτήρησης.

Η ασφάλεια των οκτώ αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για την Ελληνική Αστυνομία, καθώς η Άγκυρα επιχειρεί σε πολλές χώρες “επιχειρήσεις απαγωγής” για όσους θεωρεί πραξικοπηματίες ή γκιουλενιστές, ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και μια προβοκάτσια. Σύμφωνα με πληροφορίες του Νews 24/7 οι αρμόδιες υπηρεσίες προσανατολίζονται να κρατήσουν αρχικά τον συγκυβερνήτη του τουρκικού ελικοπτέρου και εν συνεχεία τους υπολοίπους οκτώ, υπό συνθήκες μιας ιδιότυπης κράτησης, όλους μαζί, στον ίδιο χώρο. Ο χώρος αυτός, μάλιστα, δεν αποκλείεται να είναι ο χώρος που κρατούνται σήμερα ή ένα αυστηρά φυλασσόμενο αστυνομικό τμήμα, με τον συγκυβερνήτη (και εν συνεχεία και τους υπολοίπους επτά) να δύνανται να πηγαίνουν με αυστηρή συνοδεία σε ταβέρνα για φαγητό ή ποτό.

Ενδιαφέρον, βεβαίως, εμφανίζει και τι θα θελήσουν οι ίδιοι εφόσον αποφυλακιστούν. Εάν, δηλαδή, θα θελήσουν -εφόσον παραχωρηθούν έγγραφα- να μεταβούν σε κάποιο άλλο ευρωπαϊκό κράτος, με πιθανότερο προορισμό τη Γερμανία, που θεωρείται ο πλέον ασφαλής προορισμός, όσων φεύγουν από την Τουρκία ως αντίπαλοι του Τ. Ερντογάν.

Έως το μεσημέρι χθες, πάντως, δεν είχε φτάσει στα χέρια του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή η επιστολή του Τούρκου ομολόγου του, με την οποία ο Α. Γκιουλ τονίζει- σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu- πως “η Ελλάδα γίνεται τόπος συγκέντρωσης για εγκληματίες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα