Τραγωδία στις Σέρρες: Η ανακοίνωση των υπ. Εσωτερικών και Παιδείας – “Αναζητούνται ευθύνες”

Τραγωδία στις Σέρρες: Η ανακοίνωση των υπ. Εσωτερικών και Παιδείας – “Αναζητούνται ευθύνες”
Από το σημείο του δυστυχήματος ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΑΝΤΑΖΟΣ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε κοινή τους δήλωση, τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας εξήγγειλαν ότι θα κάνουν τα πάντα για να αποδοθούν ευθύνες για το αποτρόπαιο δυστύχημα στις Σέρρες.

“Μουδιασμένη” παραμένει η χώρα μετά το τραγικό ατύχημα σε δημοτικό σχολείο των Σερρών, όπου προκλήθηκε έκρηξη στο λεβητοστάσιο και σκοτώθηκε ένα παιδί.

Τα υπουργεία Εργασίας και Παιδείας, σε κοινή τους δήλωση, εξέφρασαν τη λύπη τους για το φρικτό αυτό περιστατικό.

Τόνισαν ότι βρίσκονται σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου, ενώ τόνισαν ότι θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους “για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των υπ. Εργασίας και Παιδείας:

Η τραγική απώλεια του μικρού μαθητή στις Σέρρες μας έχει συγκλονίσει. Η σκέψη μας είναι στους γονείς και την οικογένειά του, καθώς και στις οικογένειες των παιδιών που τραυματίστηκαν.

Είμαστε σε επικοινωνία με τον αρμόδιο για τη λειτουργία του σχολείου Δήμο για να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διερευνηθούν τα αίτια της τραγικής απώλειας και να αποδοθούν ευθύνες.

Το χρονικό του φρικτού δυστυχήματος

Μισή ώρα μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (05/12) έγινε γνωστή η φρικτή είδηση θανάτου ενός παιδιού, μαθητή 6ης Δημοτικού,  μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο δημοτικού σχολείου στις Σέρρες.

Από την δυνατή έκρηξη στην πίσω πλευρά του σχολείου κυριολεκτικά ξηλώθηκε και εκτινάχθηκε η μεταλλική πόρτα του λεβητοστασίου σε απόσταση 40 μέτρων, με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα το παιδί στο κεφάλι.

Άλλοι δύο μαθητές ηλικίας 6 και 12 ετών, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα