Τραβάει αυτιά ο Τσίπρας: Δυσαρέσκεια Μαξίμου για δηλώσεις-αυτογκόλ όπως του Φίλη

Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015.
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)
Συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) EUROKINISSI

Τι είπε ο Τσίπρας στην πολιτική γραμματεία: “Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη”. Ποια ζητήματα αναμένεται να θέσει αύριο στο υπουργικό

Δυσαρέσκεια επικρατεί στο Μαξίμου για δηλώσεις που εξελίσσονται σε αυτογκόλ για την κυβέρνηση όπως αυτές του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, πως όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό αναλαμβάνει το κόστος και πως η επιβάρυνση από τον ΦΠΑ είναι “πενταροδεκάρες”..

Η δυσαρέσκεια δεν αφορά μόνο το συγκεκριμένο περιστατικό, αλλά και άλλους υπουργούς που συνεχίζουν τις δηλώσεις ακόμη και για θέματα για τα οποια δεν έχουν ληφθεί τελικές αποφάσεις παρά τις πρωθυπουργικές συστάσεις για μείωση των τηλεοπτικών εμφανίσεων και προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις.

“Δεν βοηθάνε το κυβερνητικό έργο τέτοιες συμπεριφορές” λένε στελέχη και το ζήτημα αυτό αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει αύριο, με επίσημη ατζέντα τις αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και τον ορισμό του νομοθετικού έργο από εδώ και πέρα.

Ταυτόχρονα κυβερνητικές πηγές σχολιάζοντας την επιμονή της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου έλεγαν: “Ο χρόνος τρέχει εναντίον της”.

“Κοιτάζουμε το λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη”

Στην εισήγηση του εν τω μεταξύ στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Τσίπρας έδωσε έμφαση στις μάχες που έχει να δώσει το κόμμα και η κυβέρνηση την επόμενη περίοδο. “Έχουμε επίγνωση των δυσκολιών, όπως και επίγνωση του στόχου, που δεν είναι άλλος από την έξοδο της χώρας από την κρίση, με προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων”.

Αναφορικά με το ασφαλιστικό σύστημα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε την αναγκαιότητα εκπόνησης ενός βιώσιμου και κοινωνικά δίκαιου ασφαλιστικού συστήματος. “Ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι δεσμεύσεις της συμφωνίας, θα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ασφαλιστικού συστήματος που είναι επείγον, εξαιτίας της καταλήστευσης των αποθεματικών του, αλλά και της υψηλής ανεργίας ως αποτέλεσμα των πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση έχει στόχο να φέρει ένα σχέδιο που θα διασφαλίζει αξιοπρεπείς συντάξεις, με κριτήριο τη διαγενεακή αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη.”

Επίσης, αναφέρθηκε στη σημασία των διεθνών επαφών του κόμματος την επόμενη περίοδο, καθώς και των πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με το προσφυγικό ζήτημα, ιδιαίτερα στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τεράστιο κύμα προσφύγων. Επεσήμανε επίσης τη σημασία του ν/σχ για τις τηλεοπτικές άδειες , που προσπαθεί να βάλει τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και να προασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Τέλος, ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε στο επικείμενο Συνέδριο του Κόμματος και στην αδιαμεσολάβητη σχέση του κόμματος με την κοινωνία. “Με ειλικρίνεια έχουμε παρουσιάσει τις δυσκολίες στον ελληνικό λαό, χωρίς να καταφεύγουμε σε εικονικά success story. Δίνουμε καθημερινές μάχες για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα της κοινωνίας. Κοιτάζουμε τον λαό στα μάτια και ζητάμε τη διαρκή του στήριξη. Αυτό θα κάνουμε και την επόμενη περίοδο”.

Επίσης, ανακοινώθηκαν οι αρμοδιότητες και ο καταμερισμός χρεώσεων μελών της Π.Γ.

Γολέμης Χάρης: Πρόγραμμα – Θεωρία – Ινστιτούτο «Νίκος Πουλαντζάς»

Ηλιόπουλος Νάσος: Εργατική Πολιτική – Υγεία – Παιδεία

Καραγεώργος Πέτρος: Συντονιστής Οργανωτικού

Κοτσακάς Αντώνης: Τοπική Αυτοδιοίκηση

Λάμπρου Πάνος: Δικαιοσύνη – Δημόσια Διοίκηση – Δικαιώματα

Μπουρνούς Γιάννης: Ευρωπαϊκή Πολιτική – Διεθνείς Σχέσεις-Εξωτερική Πολιτική – Ελληνισμός Διασποράς

Παυλίδης Νίκος: Σώματα Ασφαλείας – Άμυνα – Β. Ελλάδα

Σαρρής Μανώλης: Αλληλεγγύη – Οργανωτικό

Σβίγκου Ράνια: Γραφείο Τύπου -Επικοινωνία– ΜΜΕ – Φεμινιστική Πολιτική

Σκορίνης Νίκος: Ενέργεια – Βιομηχανία – Περιβάλλον – Υποδομές – Δίκτυα μεταφοράς – Ναυτιλία – Τουρισμός – ΕΒΕ – Αγροτική Πολιτική

Υδραίος Μιχάλης: Πολιτισμός – Αθλητισμός

Φραγκάκη Μαρίκα: Οικονομική πολιτική

Επιτροπή Θέσεων

Γολέμης Χάρης

Δραγασάκης Γιάννης

Ηλιόπουλος Νάσος

Μπαλτάς Αριστείδης

Ρήγας Πάνος

Τσακαλώτος Ευκλείδης

Φραγκάκη Μαρίκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δ. Σεβαστάκης: Ο ΦΠΑ στα ιδιωτικά δεν αφορά τους ψηφοφόρους μας

Φίλης: Όποιος πάει το παιδί του σε ιδιωτικό αναλαμβάνει το κόστος

SHARE: