Τροπολογία: Μαζί με τον Β' γύρο των αυτοδιοικητικών, οι ευρωεκλογές

ΤΡΙΚΑΛΑ -ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009-Στιγμιότυπα από την ψηφοφορία σε εκλογικά τμήματα του Μεγαλοχωρίου. (EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
ΤΡΙΚΑΛΑ -ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009-Στιγμιότυπα από την ψηφοφορία σε εκλογικά τμήματα του Μεγαλοχωρίου. (EUROKINISSI // ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Στη Βουλή η τροπολογία για τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών. Διαβάστε τι προβλέπει

Η δυνατότητα διεξαγωγής των ευρωεκλογών κατά τη διενέργεια της επαναληπτικής ψηφοφορίας των αυτοδιοικητικών εκλογών θεσμοθετείται με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, αποκλείεται η διεξαγωγή των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τις αυτοδιοικητικές την πρώτη Κυριακή, καθώς ορίζεται ότι διενεργούνται μόνο κατά την επαναληπτική ψηφοφορία των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών.

Παράλληλα, παρατείνεται κατά δύο ημέρες ο απαιτούμενος χρόνος για την ανακήρυξη των εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο. Όπως σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση, στόχος είναι η διασφάλιση μίας ευχερέστερης και ασφαλέστερης διεξαγωγής της διαδικασίας.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία, στις αυτοδιοικητικές εκλογές απαγορεύεται η συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών στην Ελλάδα ή αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών, συμπεριλαμβανομένων και των πολιτών χωρών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ), δηλαδή Ιρλανδίας, Λιχτενστάιν, Νορβηγίας και Ελβετίας.

Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις δίκες. Η συζήτηση και ψήφισή του θα διεξαχθεί την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

SHARE:

24Media Network