Τροπολογία με αφορμή την υπόθεση Φλώρου κατέθεσε ο Καλογήρου

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Μιχάλης Καλογήρου EUROKINISSI

Κλείνει «τρύπες» στο σύστημα αποφυλακίσεων το υπουργείο Δικαιοσύνης, με στόχο να διασφαλίσει πως δε θα εκμεταλλευθεί κανείς τη διαδικασία στο μέλλον. Παρατείνονται οι αποσυμφορητικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου για έναν ακόμη χρόνο.

Τροπολογία για να κλείσει «τρύπες» στο σύστημα αποφυλακίσεων για λόγους υγείας με αφορμή την υπόθεση του Αριστείδη Φλώρου κατέθεσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Παράλληλα, παρατείνονται οι αποσυμφορητικές διατάξεις για έναν ακόμη χρόνο μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2019. Η τροπολογία επιτρέπει στο δικαστικό συμβούλιο να ανακαλέσει οποτεδήποτε την αποφυλάκιση ατόμου που διαπιστώθηκε ότι κατέθεσε πλαστά έγγραφα ή ψευδή στοιχεία προκειμένου να αξιοποιήσει τις αποσυμφορητικές διατάξεις.

ADVERTISING

Το δικαστικό συμβούλιο μπορεί να ανακαλέσει την αποφυλάκιση χωρίς το συγκεκριμένο πρόσωπο να καταδικαστεί ή να του ασκηθεί ποινική δίωξη. Ο Μιχάλης Καλογήρου προανήγγειλε την κατάθεση της τροπολογίας στα μέλη της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής που συζητούν το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ηλεκτρονική κατάθεση πόθεν έσχες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βουλή, Δικαιοσύνη
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Υπόθεση Φλώρου: Στο "σφυρί" το πατρικό του στη Φιλοθέη και ακόμη δυο ακίνητα

SHARE:

24Media Network