Τροπολογία της ΝΔ για την ενίσχυση των πληγέντων σε Χανιά και Ρέθυμνο – Επιφυλάχθηκε η κυβέρνηση

Τροπολογία της ΝΔ για την ενίσχυση των πληγέντων σε Χανιά και Ρέθυμνο – Επιφυλάχθηκε η κυβέρνηση
Ο Νίκος Δένδιας στο βήμα της Βουλής Eurokinissi

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στ. Πιτσιόρλας σημείωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει ήδη υπουργική απόφαση για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές και σημείωσε ότι αν διαπιστωθεί κάποιο κενό θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση

Τροπολογία για την ενίσχυση των πληγέντων από τις φυσικές καταστροφές στα Χανιά και το Ρέθυμνο κατέθεσαν ο Νίκος Δένδιας κι ο Χαράλαμπος Αθανασίου εκ μέρους της ΝΔ.

Ο υφυπουργός Οικονομίας Στέργιος Πιτσιόρλας επιφυλάχθηκε ώστε να υπάρξει συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών το οποίο ετοιμάζει ήδη σχετική υπουργική απόφαση. Ο Στ. Πιτσιόρλας υπογράμμισε ότι αν διαπιστωθεί κάποιο κενό θα υπάρξει παρέμβαση κατά τη διάρκεια της νομοθετικής εργασίας της Βουλής την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Η τροπολογία των βουλευτών της ΝΔ προβλέπει οικονομική ενίσχυση 5.000 ευρώ ανά κατοικία κι 8.000 ευρώ ανά επιχείρηση για τους πληγέντες, καθώς κι 6.000 για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Επίσης οικονομική ενίσχυση 10.000 ευρώ στους συγγενείς θύματος από την καταστροφή και 1.000 ευρώ μηνιαίως για τα παιδιά των θυμάτων.

Οι βουλευτές της ΝΔ προτείνουν ακόμα αναστολή φορολογικών κι ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τους πληγέντες από την καταστροφή, καθώς και διάφορων ειδών διευκολύνσεις στους πληγέντες για τις υποχρεώσεις τους αυτές. Αποσύρθηκε η τροπολογία για τα προσόντα του Μόνιμου Αντιπροσώπου του ΟΟΣΑ.

Παράλληλα, αποσύρθηκε μετά από αντιδράσεις της αντιπολίτευσης τροπολογία για τον επανακαθορισμό των τυπικών προσόντων για τη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου του ΟΟΣΑ που είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο για τους εταιρικούς μετασχηματισμούς. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν γιατί η τροπολογία κατατέθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ έκαναν και λόγο για «φωτογραφική» διάταξη. Ο Στ. Πιτσιόρλας απέσυρε την τροπολογία, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε ότι πρόκειται περί «φωτογραφικής» διάταξης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα