Τσακαλώτος σε Βορίδη: ‘Tα νομικά μου χειρότερα από τα οικονομικά σας’

Τσακαλώτος σε Βορίδη: ‘Tα νομικά μου χειρότερα από τα οικονομικά σας’
Συνεδρίαση των αρμόδιων επιτροπών της Βουλής σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη συμφωνία με τους θεσμούς την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Με αναφορές στο βίο του Αγίου Αυγουστίνου και άλλα ευφυολογήματα απάντησε ο υπουργός Οικονομικών στην αντιπολίτευση

Σκληρές απαντήσεις αλλά με  χιούμορ έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος στους βουλευτές της αντιπολίτευσης που άσκησαν κριτική εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση για την κύρωση της σύμβασης η οποία παραχωρεί για 20 χρόνια το ιπποδρομιακό στοίχημα στον ΟΠΑΠ.

Ο κ. Τσακαλώτος δέχθηκε έντονη κριτική από τον Μάκη Βορίδη της ΝΔ αλλά και τον Ανδρέα Λοβέρδο του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι του ζήτησαν να εξηγήσει γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να κυρώσει με νόμο στη Βουλή την παραχώρηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος. «Τα νομικά μου είναι χειρότερα από τα οικονομικά σας» είπε με σκωπτικό ύφος στον κ. Βορίδη.

Λίγο νωρίτερα ο υπουργός Οικονομμικών είχε επιλέξει να απαντήσει με αναφορές στο βίο του Αγίου Αυγουστίνου στις αιτιάσεις των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβερνητικής οικονομικής πολιτικής. «Συμμερίζομαι την προδιάθεση του Αγίου Αυγουστίνου ο οποίος πριν γίνει άγιος παρακαλούσε τον θεό να τον κρατήσει μακριά από την αμαρτία του σεξ, αλλά όχι ακόμη» είπε και συμπλήρωσε: «θα ασκήσω λοιπόν κριτική σε όσους είπαν ότι ο στόχος για ιδιωτικοποιήσεις είναι φιλόδοξος: έχετε χάσει επεισόδια όσον αφορά τους στόχους και τα αποτελέσματα των ιδιωτικοποιήσεων μετά το 2010 και το 2012».

Σε ανάλογο πνεύμα απάντησε ο κ. Τσακαλώτος και στον βουλευτή του Ποταμιού Χάρη Θεοχάρη ο οποίος στηλίτευσε στους όρους της συμφωνίας για το ιπποδρομιακό στοίχημα που παραχωρήθηκε όμως στον ΟΠΑΠ από την κυβέρνηση Σαμαρά.«Θα αντισταθώ στο να κάνω πολλές αμαρτίες. Χωρίς θυμό θα απαντήσω, λοιπόν, στον κ. Θεοχάρη πως η αρχική συμφωνία έγινε όταν εμείς δεν είμαστε κυβέρνηση. Ας πάει στον κ. Στουρνάρα και να του πει γιατί το έκανε αυτό !».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα