Τσακαλώτος: Ο Σημίτης δεν διδάχθηκε τίποτε από την κρίση

Τσακαλώτος: Ο Σημίτης δεν διδάχθηκε τίποτε από την κρίση
Ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος Eurokinissi

"Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση" αναφέρει για τον πρώην πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών.

«Ο κ. Σημίτης παραμένει δημοφιλής του τρίτου δρόμου πολιτικούς του τρίτου δρόμου όπως ο Τόνι Μπλερ που δεν κατάφεραν να διδαχθούν τίποτα από την κρίση». Έτσι καταλήγει το tweet του υπουργού Oικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου που αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα σε ομιλία του είχε ασκήσει κριτική στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, κάνοντας λόγο για συνολικά αρνητική εικόνα με υψηλό χρέος και χαμηλή ανάπτυξη.

Εκείνο που προκάλεσε την απάντηση του κ Τσακαλώτου ήταν η αναφορά του πρώην πρωθυπουργού σε παροχές. Σε μια αποστροφή της ομιλίας του κ Σημίτης είπε: «Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης εστιάζεται στις παροχές και τα επιδόματα, που με τη σειρά της ευνοούν τη μαύρη εργασία και τη φοροαποφυγή».

 Και η απάντηση του υπουργού Οικονομικών μέσω του Twitter ήταν: «Ο κ. Σημίτης μας λέει ότι δεν χρειαζόμαστε παροχές κ επιδόματα. Εξ ου κ άφησε τη χώρα το 2004 -εκτός από καλά θωρακισμένη για οιαδήποτε μελλοντική κρίση- χωρίς πολιτική για το παιδί και τη στέγαση με την παιδική φτώχεια, την εποχή των παχιών αγελάδων να είναι αδικαιολόγητα ψηλά. Υπάρχουν όμως και καλά νέα για τον κ. Σημίτη. Παραμένει δημοφιλής στους πολιτικούς του τρίτου δρόμου, όπως ο Τony Blair, που δεν κατάφεραν να διδαχτούν απολύτως τίποτα από την κρίση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα