Τσίπρας: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης

Session of the parliamentary group o SYRIZA, in Athens, Greece, on July 15, 2015. /      ,  ,  15 , 2015.
Session of the parliamentary group o SYRIZA, in Athens, Greece, on July 15, 2015. / , , 15 , 2015. SOOC

Πληροφορίες από το Μαξίμου μεταφέρουν όσα ελέχθησαν στην πολύωρη σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης. Τι είπε ο πρωθυπουργός στους συνεργάτες του λίγες ώρες πριν τον ανασχηματισμό και τα μηνύματα που έστειλε εντός ΣΥΡΙΖΑ στους 32 του ΟΧΙ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μίλησε στην πολύωρη σύσκεψη με στελέχη της κυβέρνησης και συνεργάτες του στο Μαξίμου για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, που αφήνει το κόμμα λαβωμένο. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για την επιλογή των 32 που ψήφισαν όχι, την οποία χαρακτήρισε επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης. Ο πρωθυπουργός όμως αναφέρθηκε και στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ όπου, κατά την εκτίμησή του, οι εναλλακτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής δεν έδιναν διέξοδο στο εκβιαστικό δίλλημα που αντιμετώπισε η χώρα.

Με σαφή στόχευση στους υποστηρικτές του ΟΧΙ ανέφερε: "Προσωπικά δεν δύναμαι να επιτρέψω σε κανένα, μετά τα όσα πέρασα 6 μήνες, να θεωρεί ότι έχει ισχυρότερο δίλημμα συνείδησης έναντι των κοινών μας αρχών, αξιών, θέσεων και ιδεολογικών αναφορών" και συμπλήρωσε: "Η επιλογή, δε, αυτή των συντρόφων μας, καθιστά ουσιαστικά έωλη τη στήριξη της πρώτης στην ιστορία του τόπου κυβέρνησης της αριστεράς, καθώς πλέον είμαι αναγκασμένος να συνεχίσω μέχρι και την ολοκλήρωση της συμφωνίας, με κυβέρνηση που θα στηρίζεται σε μειοψηφικό αριθμό βουλευτών σε σχέση με το συνολικό αριθμό των  300 αντιπροσώπων"

Αν ο εκβιασμός ήταν πλαστός θα ψηφίζαμε όλοι ΟΧΙ

"Ζήτησα από την ΚΟ και τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά να τοποθετηθούν στο ερώτημα αν ο εκβιασμός είναι αληθινός ή πλαστός. Και ζήτησα να αποφασίσουμε μαζί, αν είναι πλαστός, όλοι να ψηφίσουμε ΟΧΙ. Αν, όμως, αποφανθούμε ότι είναι αληθινός, όλοι μαζί να μοιραστούμε την ευθύνη" ανέφερε χαρακτηριστικά, επαναλαμβάνοντας όσα ανέφερε και στην ΚΟ την Τετάρτη.

"Το γεγονός ότι δεν εκφράστηκε ουσιαστική και τεκμηριωμένη αντίρρηση περί της αληθινής ισχύος του εκβιασμού, καθιστά την επιλογή 32 βουλευτών της ΚΟ να μη μοιραστούν την ευθύνη, τόσο με εμένα προσωπικά όσο και με τους υπόλοιπους 110 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ως μια επιλογή που έρχεται σε σύγκρουση με τις αρχές της συντροφικότητας και της αλληλεγγύης και σε μια κρίσιμη ώρα δημιουργεί ένα ανοιχτό τραύμα στο εσωτερικό μας" κατέληξε ρίχνοντας σαφείς ευθύνες στους βουλευτές που επέλεξαν το ΟΧΙ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας, Μνημόνιο, Συμφωνία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο χάρτης των 38 διαφωνούντων του ΣΥΡΙΖΑ

SHARE:

24Media Network