Τσίπρας: Δεν θα θάψουμε τη δημοκρατία

Joint press conference of Alexis Tsipras and Nikos Anastasiades at Maximos Mansion, in Athens, on Apr. 17, 2015 /    ,  17  2015
Joint press conference of Alexis Tsipras and Nikos Anastasiades at Maximos Mansion, in Athens, on Apr. 17, 2015 / , 17 2015 MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Δραματική δήλωση του πρωθυπουργού μετά το αδιέξοδο των χθεσινοβραδινών διαπραγματεύσεων. Δηλώνει έτοιμος για συμβιβασμό, αλλά δεν πρόκειται να καταδικάσει στη φτώχεια μισθωτούς και συνταξιούχους για να φτάσουμε σε συμφωνία

"Έχουμε σχέδιο και αντιπροτάσεις. Πολιτική σκοπιμότητα πίσω από τις πιέσεις για τις συντάξεις". Η δήλωση του πρωθυπουργού στην Εφημερίδα των Συντακτών έρχεται λίγες ώρες μετά το αδιέξοδο του τελευταίου κύκλου διαπραγματεύσεων με τους δανειστές να εμμένουν στις περικοπές.

O πρωθυπουργός διαμηνύει προς εταίρους και δανειστές πως η κυβέρνηση είναι μεν έτοιμη για συμβιβασμό, όχι όμως να ρίξει κι άλλο το βιοτικό επίπεδο των μισθωτών και των συνταξιούχων ύστερα από πέντε χρόνια περικοπών.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα στην Εφ. Συν.:

"Μόνο πολιτική σκοπιμότητα μπορεί κανείς να διακρίνει στην επιμονή των θεσμών για νέες περικοπές στις συντάξεις μετά από πέντε χρόνια λεηλασίας από τα μνημόνια. Η ελληνική κυβέρνηση προσέρχεται στη διαπραγμάτευση με σχέδιο και με τεκμηριωμένες αντιπροτάσεις.

Θα περιμένουμε υπομονετικά έως ότου οι θεσμοί προσχωρήσουν στον ρεαλισμό. Αν όμως κάποιοι εκλαμβάνουν ως αδυναμία την ειλικρινή μας επιθυμία για λύση και τα βήματα που έχουμε κάνει για να καλύψουμε τις διαφορές, ας αναλογιστούν:

Δεν κουβαλάμε μόνο μια βαριά ιστορία αγώνων.

Κουβαλάμε στις πλάτες μας την αξιοπρέπεια ενός λαού, αλλά και την ελπίδα των λαών της Ευρώπης. Είναι πολύ βαρύ το φορτίο για να το αγνοήσουμε. Δεν είναι ζήτημα ιδεολογικής εμμονής. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Δεν έχουμε το δικαίωμα να θάψουμε την ευρωπαϊκή δημοκρατία στον τόπο που γεννήθηκε".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Financial Times: Γιατί η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να χάσει από ένα 'όχι' στους δανειστές

Θρίλερ στις Βρυξέλλες. Αποχώρησε η ελληνική αποστολή από τη διαπραγμάτευση

Ρήξη ή συμβιβασμός το δίλημμα για το Μέγαρο Μαξίμου

SHARE:

24Media Network