Τσίπρας: Είναι ντροπή η Ελλάδα να παίρνει μέρος στους εκβιασμούς εναντίον της Κύπρου

Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα παρουσίασαν την Δυτέρα 4 Μαρτίου 2013, στο ΕΒΕΑ ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, ο Γιάννης Δραγασάκης και οι συντονιστές του τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Τρύφων Αλεξιάδης και Άγγελος Κούρος.

(EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
Τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το φορολογικό σύστημα παρουσίασαν την Δυτέρα 4 Μαρτίου 2013, στο ΕΒΕΑ ο επικεφαλής του κόμματος Αλέξης Τσίπρας, ο υπεύθυνος του τομέα Οικονομικής Πολιτικής Γιάννης Μηλιός, ο Γιάννης Δραγασάκης και οι συντονιστές του τομέα Φορολογικής Πολιτικής, Τρύφων Αλεξιάδης και Άγγελος Κούρος. (EUROKINISSI/ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας στα πλαίσια της έκτακτης συνέντευξης τύπου που παραχώρησε για τις εξελίξεις σχετικά με την κυπριακή οικονομία, από τα γραφεία του Συνασπισμού

"Για μένα οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι γκάνγκστερς ενώ οι εκπρόσωποι των χωρών του Νότου είναι παραδομένοι", τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

"Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας δεν έχουν βρει να πουν μία λέξη για τον λαό της Κύπρου, που τρομοκρατείται", είπε χαρακτηριστικά.

"Ο κ. Στουρνάρας σαν να ήταν ο Σόιμπλε απείλησε την Κύπρο. Εκτός του ότι λέει ανοησίες, αυτή η τοποθέτηση αποτελεί ντροπή. Είναι ντροπή για την Ελλάδα να πιέζει και να παίρνει μέρος στους εκβιασμούς που θέλουν να διαλύσουν την κυπριακή οικονομία".

"Το "όχι" της κυπριακής βουλής άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας και αποδεικνύει πως όταν υπάρχει πολιτική βούληση, μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση", συμπλήρωσε και ανέφερε:

"Σε ότι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό, τώρα αισθανόμαστε πιο πολύ από ποτέ τους Κύπριους, αδέρφια μας και βρισκόμαστε δίπλα τους".

"Όταν ο κ. Στουρνάρας λέει "εμείς" εννοεί τον κ. Σόιμπλε και την Γερμανία", είπε στη συνέχεια.

Παράλληλα, άσκησε σφοδρή κριτική στον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης θυμίζουν έκθεση του δημοτικού, ενώ τον κάλεσε να μιλήσει μπροστά στις θηριώδεις πιέσεις που δέχεται η Κύπρος αυτή την στιγμή.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε επίσης στις συναντήσεις των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ με προέδρους κομμάτων στην Κύπρο.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Δραγασάκης, μιλώντας για την αποστολή του ΣΥΡΙΖΑ στην Κύπρου τόνισε: "Είδαμε με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Επιστρέφω αισιόδοξος διότι εκεί συζητούν, διαπραγματεύονται και πέτυχαν η αρχική πρόταση να τεθεί ως διάλογο και να μην εφαρμοστεί με το έτσι θέλω".

Και πρόσθεσε: "Πιστεύω πως με βάση τα δεδομένα, οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο θα έχουν θετική έκβαση".

Σχετικά με την χρηματοδότηση της χώρας, ο κ. Δραγασάκης επεσήμανε ότι υπάρχει πρόβλημα αλλά η Κύπρος έχει δυνατότητες. "Αυτό καθιστά απαράδεκτη την πρόταση του Eurogroup", ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως "η λύση απαιτεί τη σύμπραξη της Κύπρου, της Ε.Ε και της Ρωσίας".

Στη συνέντευξη τύπου έδωσαν το παρόν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και η τριμελής αντιπροσωπεία που βρέθηκε στην Κύπρο.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη το πρωί επισκέφθηκε την Κύπρο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αποτελούμενη από τους: Γιάννη Δραγασάκη, Αντιπρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Ρένα Δούρου, υπεύθυνη ΕΕΚΕ Εξωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και τον Κώστα Ήσυχο, υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έκτακτη συνέντευξη του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στην Κύπρο

SHARE: