Τσίπρας: Εμπιστευτείτε την Ελλάδα, εμπιστευτείτε εμάς

Τσίπρας: Εμπιστευτείτε την Ελλάδα, εμπιστευτείτε εμάς

"Είμαστε αισιόδοξοι πως θα τα καταφέρουμε και θα έχουμε πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίων", τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε ηχογραφημένο μήνυμα μέσω του οποίου απευθύνθηκε προς τους διεθνείς επενδυτές του ετήσιου Διεθνές Συνεδρίου της Capital Link. "Αναγνωρίζουμε τις αδυναμίες μας, και προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε πλεονεκτήματα και ευκαιρίες", σημείωσε

"Είμαι πολύ χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να σας παρουσιάσω τις προοπτικές της ελληνικής Οικονομίας και του στρατηγικού σχεδιασμού για την επίτευξή τους. Ο ελληνικός λαός ένα χρόνο πριν εξουσιοδότησε την κυβέρνηση να αμφισβητήσει τα σκληρά προγράμματα λιτότητας", είπε ο Αλέξης Τσίπρας σε ηχογραφημένο μήνυμα μέσω του οποίου απευθύνθηκε προς τους διεθνείς επενδυτές του ετήσιου Διεθνές Συνεδρίου της Capital Link το οποίο άνοιξε τις πόρτες του για 17η χρονιά, σήμερα στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης με θέμα «Επενδύσεις στην Ελλάδα» στη βέλτιστη χρονικά στιγμή μετά την επίτευξη της συμφωνίας με τους θεσμούς και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

"Διαπραγματευτήκαμε σκληρά, αναζητώντας πραγματικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη και δεν συρρικνώνουν την δυναμική της οικονομίας", τόνισε και προσέθεσε πως "πετύχαμε μια συμβιβαστική συμφωνία που περιέχει για πρώτη φορά μείωση των δημοσιονομικών στόχων, περισσότερα επενδυτικά κεφάλαια και μια σαφή δέσμευση για ελάφρυνση χρέους".

"Αυτοί οι 3 παράγοντες αποτελούν ένα κρίσιμο εφαλτήριο για την επανεκκίνηση της οικονομίας και την αντιμετώπιση της ανεργίας η οποία απειλεί την κοινωνική μας συνοχή. Οι εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου επιβεβαίωσαν την εντολή του ελληνικού λαού να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα και να ανακτήσουμε πρόσβαση στις αγορές το 2016 και επομένως να ανακτήσουμε την ανεξαρτησία μας", σημείωσε.

"Σε αυτό το σταθερό πολιτικό περιβάλλον, εκμεταλλευόμενοι την ευρεία συναίνεση θα περάσουμε μια σειρά από δραστικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που η κοινωνία τις έχει ανάγκη. Υπό αυτό το πρίσμα, απλοποιούμε το φορολογικό μας σύστημα, πατάσσουμε τη φοροδιαφυγή, δημιουργώντας ένα σταθερό και ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον", συμπλήρωσε.

"Ενώνουμε ένα αντι-γραφειοκρατικό νομικό και επιχειρησιακό πλαίσιο για επενδύσεις, θεσπίζουμε ριζικές μεταρρυθμίσεις στη δημόσια διοίκηση, καταπολεμώντας τη διαφθορά και προωθώντας την αξιοκρατία.Δημιουργούμε συνέργειες μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα. Παίρνουμε μέτρα για τη μεταρρύθμιση του δικαστικού μας συστήματος, αναβαθμίζουμε και εκσυγχρονίζουμε το πτωχευτικό δίκαιο. Μέσα σε ένα απαιτητικό διεθνές περιβάλλον, καταφέραμε την ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών, κυρίως με την προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, η απάντηση των οποίων αποτελεί ανταμοιβή στις προσπάθειές μας και ένα μήνυμα ότι είμαστε σε καλό δρόμο σε σχέση με τις δεσμεύσεις μας", τόνισε.

Μεταξύ άλλων, τόνισε, πως "το ελληνικό ΑΕΠ αναμένεται να επανέλθει στους θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης το δεύτερο εξάμηνο του 2016. Παράλληλα, "η επικείμενη άρση του waiver και η αναμενόμενη ενσωμάτωση των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ το 2016, θα μας δώσει την ώθηση για την επιστροφή (της Ελλάδας) εκ νέου στις αγορές κεφαλαίου", πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε επίσης στην γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, η οποία την αναδεικνύει σε ενεργειακό και διαμετακομιστικό κόμβο. Στον τομέα της ενέργειας αγωγοί πετρελαίου, φυσικού αερίου και η πράσινη ενέργεια αναμένεται να προσελκύσουν υψηλού επιπέδου επενδύσεις, ενώ σχέδια υποδομών και διαμετακόμισης είναι σημαντικά για την Ελλάδα, τόνισε, προσθέτοντας ότι σειρά δημοσίων επενδύσεων στον τομέα των υποδομών θα αρχίσουν άμεσα. Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι υπάρχουν χρηματοδοτικές δυνατότητες για δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις μέσω του λεγόμενου σχεδίου Γιουύνκερ, αλλά η Ελλάδα είναι επίσης «ανοικτή στην προσέγγιση νέων επενδυτικών κεφαλαίων».

Στον τομέα του Τουρισμού, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των υπαρχουσών υποδομών και του πολεοδομικού σχεδιασμού, που θα ανοίξουν τον δρόμο για νέες επενδύσεις σε ποικίλες μορφές τουρισμού, όπως ο πολυτελής τουρισμός, ο ιατρικός και εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

"Αναγνωρίζοντας τις αδυναμίες μας, προσπαθούμε να τις μετατρέψουμε σε δύναμη και ευκαιρίες. Εκμεταλλεύομαστε τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα".

"Σας καλούμε να εμπιστευτεί την Ελλάδα, σας καλούμε να εμπιστευτεί εμάς", κατέληξε.

Σημειώνεται πως στις εργασίες του 17ου Capital Link Forum συμμετέχουν η Αναπληρώτρια Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας. Ο κ. Υφυπουργός θα είναι ο κύριος ομιλητής της εν λόγω εκδήλωσης και θα απευθύνει ομιλία σχετικά με το επενδυτικό περιβάλλον και τις προοπτικές προσέλκυσης ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα.

Το Capital Link Forum είναι το σημαντικότερο συνέδριο στην Βόρειο Αμερική που αφορά αποκλειστικά την προώθηση των επενδύσεων στην Ελλάδα. Την Τρίτη οι κκ Υπουργοί θα μεταβούν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης για να τιμηθεί η Greek Day at the New York Stock Exchange. Η Ελληνική αντιπροσωπεία θα κηρύξει τη λήξη των εργασιών της ημέρας χτυπώντας το καμπανάκι της λήξης των εργασιών του Χρηματιστηρίου (Closing Bell Ceremony), ενώ θα συναντηθούν με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. Δημήτριο, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αλέξης Τσίπρας
SHARE:

24Media Network