Τσίπρας: Η φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού, το καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε

Τσίπρας: Η φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού, το καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε
ANDREA BONETTI

Σε όσους υπογράφουν κείμενο υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρεται στο twitter o πρωθυπουργός. "Αποτελούν την Ελλάδα που οραματιζόμαστε" σημειώνει.

«Η φωνή των ανθρώπων του πολιτισμού, των τεχνών και των γραμμάτων υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το καλύτερο μήνυμα της Ελλάδας που οραματιζόμαστε. Μιας Ελλάδας που συμβολίζει την πρόοδο, την αλληλεγγύη και τη φιλία μεταξύ των λαών» αναφέρει σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με αφορμή κείμενο που υπογράφουν 158 άνθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού και τάσσονται υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που προωθεί την ειρηνική συνύπαρξη στα Βαλκάνια.

Στην επιστολή τους μεταξύ άλλων τονίζουν ότι ""Η Συμφωνία των Πρεσπών κλείνει μια χαίνουσα πληγή που αφέθηκε να κακοφορμίσει για τρεις δεκαετίες. Είναι μια έντιμη Συμφωνία και ένας προωθητικός συμβιβασμός που προασπίζεται το μέλλον των λαών των δυο χωρών με ειρήνη, αλληλεγγύη και συνανάπτυξη. Η σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό (Βόρεια Μακεδονία), έναντι όλων και με συνταγματική αναθεώρηση, καλύπτει πλήρως τις πάγιες ελληνικές θέσεις, ενώ αποδεικνύει έμπρακτα τη βούληση της γειτονικής χώρας για ειρηνική συνύπαρξη των δυο λαών. Ζούμε σε μια περίοδο όπου βιώνουμε επώδυνα στην Ευρώπη την άνοδο της ακροδεξιάς και του εθνικισμού".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι ακαδημαϊκοί που λένε "ναι" στην Συμφωνία των Πρεσπών

SHARE:

24Media Network