Τσίπρας για Γιάννη Μπεχράκη: Με τη δουλειά του έδειξε πώς μοιάζει η ανθρωπιά

Τσίπρας για Γιάννη Μπεχράκη: Με τη δουλειά του έδειξε πώς μοιάζει η ανθρωπιά
Facebook / Yannis Behrakis

Με τον φακό του ο Γιάννης Μπεχράκης "απαθανάτισε τις πιο δύσκολες στιγμές της προσφυγικής κρίσης και κινητοποίησε ένα κλίμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης" τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

«”Δείξαμε στον κόσμο τι πραγματικά συμβαίνει και ο κόσμος έδειξε ότι ενδιαφέρεται. Η ανθρωπιά υπάρχει ακόμη”. Με αυτά τα λόγια ο Γιάννης Μπεχράκης δέχθηκε την υψηλότερη των διακρίσεων, το βραβείο Πούλιτζερ, για την κάλυψη της προσφυγικής κρίσης.

Με τη δουλειά του έδειξε πως μοιάζει η ανθρωπιά και τι σημαίνει αυτή να χάνεται. Ο φωτογραφικός φακός του απαθανάτισε τη θλίψη, τον πόλεμο, τη δυστυχία και μαζί την ελπίδα. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.» Με αυτά τα λόγια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπραςε αποχαιρέτησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook τον πολυβραβευμένο φωτορεπόρτερ Γιάννη Μπεχράκη, ο οποίος πέθανε το Σάββατο σε ηλικία 58 ετών.

«Ένας πολύ σημαντικός φωτογράφος έφυγε σήμερα από τη ζωή ο άνθρωπος που απαθανάτισε τις πιο δύσκολες στιγμές της προσφυγικής κρίσης και κινητοποίησε ένα κλίμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης που αποτελεί βασικό στοιχείο των δικών μας αξιών και ιδανικών», δήλωσε λίγο νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ας ακολουθήσουμε όλοι το παράδειγμα αυτό μέσα από τη δράση μας και τη δουλειά μας», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα