Τσίπρας: Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος

Τσίπρας: Κρίσιμος μήνας ο Φεβρουάριος

Τι είπε ο πρωθυπουργός στη σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους μετά τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου

Κρίσιμο μήνα χαρακτήρισε τον Φεβρουάριο ο Αλέξης Τσίπρας σε συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους τονίζοντας πως η κυβέρνηση θα είναι έτοιμη για την αξιολόγηση. Όπως επεσήμανε τα επόμενα βήματα που έχει να κάνει είναι το ασφαλιστικό, τα κόκκινα δάνεια και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Για το ασφαλιστικό χαρακτήρισε αναγκαία τη μεταρρύθμιση που πρέπει να γίνει, "διαφορετικά σε 5 χρόνια δεν θα μπορούν να δίνονται συντάξεις", ενώ ερωτώμενος για τις επικουρικές συντάξεις τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να καλύψει το σύνολο των συντάξεων και να επικρατήσουν κριτήρια δικαιοσύνης.

Ο πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως το 2015 έκλεισε "με καλά νέα για την κυβέρνηση", καθώς η Ελλάδα ήταν πρώτη σε απορροφητικότητα για το ΕΣΠΑ  αντλώντας 5 δις. τους τελευταίους 3 μήνες και 2 δις. για τους αγρότες.

Σχετικά με τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου διευκρίνισε πως η τελευταία για το παράλληλο πρόγραμμα κατατέθηκε χθες και από εδώ και πέρα θα έρχονται με τη μορφή νομοσχεδίων.

Ο κ. Τσίπρας επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που υπάρχουν πως στις 21 Ιανουαρίου εξετάζει να μεταβεί στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός.

πηγή φωτογραφίας: sooc

SHARE:

24Media Network