Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης είναι με τον Κουρτς στο προσφυγικό και τα εργασιακά

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου
Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου EUROKINISSI

Η συμφωνία του Eurogroup διασφαλίζει την καθαρή έξοδο, η οποία τώρα πρέπει να φανεί στην καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο, υπογραμμίζοντας ότι με την έξοδο από τα μνημόνια θα φανούν ακόμη πιο καθαρά οι διαχωριστικές γραμμές ΣΥΡΙΖΑ- ΝΔ

Στα πολιτικά διλήμματα μετά τη συμφωνία στο Eurogroup και την ολοκλήρωση του προγράμματος αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο.

Η συμφωνία του Eurogroup διασφαλίζει την καθαρή έξοδο, η οποία τώρα πρέπει να φανεί στην καθημερινότητα των πολιτών, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Υπογράμμισε ότι μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα φανούν ακόμη πιο καθαρά οι διαχωριστικές γραμμές μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίο κατηγόρησε ότι συμπλέει με τις ακραία δεξιές και νεοφιλελεύθερες φωνές στην Ευρώπη, δηλαδή με τον Ούγγρο Βίκτορ Ορμπάν και τον Αυστριακό Σεμπάστιαν Κουρτ. Υπενθύμισε ειδικότερα ότι ο Κουρτς όχι μόνο τροφοδοτεί την αντιμεταναστευτική ρητορική αλλά τη συνδυάζει με νεοφιλελεύθερη πολιτική, καθώς ανακοίνωσε και το νόμο για την υποχρεωτική 12ωρη εργασία.

ADVERTISING

Ως εκ τούτου ο κ.Τσίπρας έθεσε το δίλημμα: Με την αύξηση του κατώτου μισθού ή την κατάργηση του οκταώρου;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συνεδριάζει σήμερα το υπουργικό συμβούλιο

SHARE:

24Media Network