Τσίπρας: Όλα καλά με Καμμένο -Ολοι ήταν ενήμεροι για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Τσίπρας: Όλα καλά με Καμμένο -Ολοι ήταν ενήμεροι για τις δηλώσεις Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός για τις χθεσινές δηλώσεις του Π.Καμμένου είπε ότι "δεν έχω ακούσει τις δηλώσεις του, οπότε όλα καλά". Αποκάλυψε ακόμη πως δεν ελήφθησαν αποφάσεις για καίρια ζητήματα της πολιτικής της ΕΕ και για το Brexit.

Στην δύσκολη και επίμονη συζήτηση για το μέλλον της ΕΕ, που έγινε στη Σύνοδο Κορυφής, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών, ενώ απάντησε τόσο για τις χθεσινές δηλώσεις Καμμένου, όσο και για την αποψινή του ομιλία.

ADVERTISING

Αναλυτικότερα, στις δηλώσεις του μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε για την Ελλάδα ότι υπέστη αδικία στην κατανομή των πόρων, θυμίζοντας, όπως είπε, ότι η προηγούμενη κυβέρνηση δέχτηκε να γίνει ο υπολογισμός σύμφωνα με το ΑΕΠ προ κρίσης.

Με βαση τον επανυπολογισμό του μοντέλου, κινδυνεύει και η Ελλάδα να χάσει πόρους όπως και άλλες χώρες που χτυπήθηκαν από τη κρίση, «αυτήν την αδικία, εμείς δεν θα την δεχτούμε και φαντάζομαι και άλλες χώρες δεν θα τη δεχτούν» πρόσθεσε για την αγροτική πολιτική που σχεδιάζει η Ε.Ε.

Για το νέο σύστημα ασύλου, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι φαίνεται πως κάποιες δυνάμεις επιχειρούν να μεταθέσουν τη συζήτηση για τη Συνθήκη του Δουβλίνου, και αυτό για την ελληνική κυβέρνηση κρύβει σκοπιμότητες. Η Ελλάδα ζήτησε να μην καθυστερήσει η αναθεώρηση, συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως το ζήτημα θα το θέσει και στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

Δεν μπορεί κάθε χώρα να λυσει το πρόβλημα της μετανάστευσης μόνη της, η ευθύνη πρέπει να επιμεριστεί. Σε αυτη τη στάση θα επιμείνουμε, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός.

«Είχαμε μια πολύ δύσκολη συζήτηση για τα θέματα της Ε.Ε.», είπε άλλωστε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως "στα μεγάλα ζητήματα ουσιαστικές αποφάσεις δεν ελήφθησαν". Συμπλήρωσε πως υπάρχει περίπτωση οι αποφάσεις να παραπεμφθούν στις καλενδες.

Έκανε δε, λόγο για αντιδράσεις από δυνάμεις που θέλουν λιγότερη Ευρώπη, επισημαίνοντας τον κίνδυνο της ανόδου της Ακροδεξιάς. Μιλώντας για άτολμες αποφάσεις που ρίχνουν νερό στο μύλο των ευρωσκεπτικιστών, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι δεν ειναι δυνατό να μην βρούμε τρόπους για να εξασφαλίσουμε πόρους για την ανάπτυξη χωρίς να επιβαρύνουμε τους πολίτες μας.

Για τους αγρότες σημείωσε ότι δεν μπορεί η πολιτική της Ευρώπης να τους ζητά περισσότερα και να τους δίνει λιγότερα.

Ερωτηθείς για τις χθεσινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου είπε χαρακτηριστικά "δεν έχω ακούσει κάτι, όλα καλά", ενώ για το τι θα πει το βράδυ από τη Θεσσαλονίκη ανέφερε: "Μην προδικάζετε, θα σας αφήσω σε αγωνία", σχολίασε.

Σε ερώτηση για το αν έθεσε το θέμα των δηλώσεων του κ. Μητσοτάκη στους ηγέτες της ΕΕ ανέφερε: "Όλοι ήταν ενήμεροι, όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στην Ελλάδα. Γνωρίζουν την υποκρισία κάποιων κομμάτων στην Ελλάδα και δεν χρειάστηκε να κουραστώ για να πείσω κανέναν. όλοι βλέπουν και κρίνουν τις θέσεις και τις στάσεις των πολιτικών προσώπων και των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα".

SHARE:

24Media Network