Τσίπρας προς Ερντογάν: Σοβαρό τίμημα για όποιον παραβιάσει τα δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου

Φωτό αρχείου; Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας
Φωτό αρχείου; Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας EUROKINISSI

Σκληρή απάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Τούρκο πρόεδρο από την Κύπρο. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν μιλά μόνος του, αλλά έχει στο πλευρό του όλα τα κράτη της Ε.Ε.

Σαφές, αυστηρό, μήνυμα προς τον Ρ. Τ. Ερντογάν έστειλε από το στρατόπεδο της ΕΛΔΥΚ ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας. Όποιος παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο, τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα έχει τίμημα σοβαρό, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, υπογραμμίζοντας συγχρόνως την απόφαση της Αθήνας να στηρίξει την Κύπρο στην άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην ΕΛΔΥΚ
Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην ΕΛΔΥΚ

Όμως, ο κ. Τσίπρας απάντησε και στα όσα είπε ο Ρ. Τ. Ερντογάν για εκείνον (όπως σχετικώς τον ενημέρωσαν συνεργάτες του). Απευθυνόμενος λοιπόν στον Πρόεδρο της Τουρκίας απάντησε ευθέως ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας «δεν λέει κάποια πράγματα», αλλά μιλά τη γλώσσα του Διεθνούς Δικαίου, της αλήθειας και της αποφασιστικότητας. Επίσης «δεν μιλά μόνος του» -όπως είχε υποστηρίξει ο κ. Ερντογάν- αλλά μιλά έχοντας στο πλευρό του όλα τα κράτη της Ε.Ε. και τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας.

Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην ΕΛΔΥΚ
Επίσκεψη Αλέξη Τσίπρα στην ΕΛΔΥΚ

Δεν έχει κανένα νόημα η αδιέξοδη, ατελέσφορη κλιμάκωση. Είναι ένδειξη αδυναμίας, τόνισε, και κάλεσε, «αυτές οι παραβιάσεις να σταματήσουν εδώ».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κύπρος, Τσίπρας, ΑΟΖ, Ερντογάν
SHARE:

24Media Network