Τσίπρας: Ριφιφί της κυβέρνησης στην ιδιωτική περιουσία

Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 στην Βουλή το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. 
 (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 στην Βουλή το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Τι δήλωσε από τη βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, για το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς

Προειδοποίηση προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, «να μην γίνουν συνένοχοι στο έγκλημα» απηύθυνε από το βήμα της Βουλής ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας επί του νομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς.

«Κάνω έκκληση προς τους βουλευτές της πλειοψηφίας, να μην ανοίξει η κερκόπορτα των πλειστηριασμών, να σταματήσει αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ της φτωχοποίησης, αλλά και να σταματήσει το κρυφτούλι που παίζεται: "Διαφωνώ αλλά ψηφίζω", "αντισυνταγματικό αλλά ψηφίζω", "ψηφίζω με βαρειά καρδιά"...» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παρατήρησε πως ο υψηλός βαθμός ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα, είναι ένα από τα στοιχεία που αποτελούν μέχρι σήμερα «ένα προστατευτικό φράγμα προς την παράνοια και την απελπισία με όλα τα μέτρα που έχετε φέρει τα τρία τελευταία χρόνια. Με μια πρωτοφανή διαδικασία δήμευσης της ιδιωτικής περιουσίας της χώρας, σπάτε το φράγμα αυτό» παρατήρησε.

«Αποτελεί παράνοια να παρουσιάζετε το άνοιγμα της κερκόπορτας ως ηρωική απόφαση μονομερών ενεργειών ενάντια στην τρόικα, και να λένε οι φίλοι σας στα μέσα ενημέρωσης, πως «όποιος έχει σθεναρές θέσεις, η Τρόικα τον ακολουθεί». Ποιον κοροϊδεύετε; Τα άρθρα 7 και 8 προβλέπουν εξωφρενικές ποινές και τοκογλυφικά πρόστιμα για όσους δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο - κι εσείς, μέσα από τόκους που μπορεί να φτάνουν και το 30%, τους οδηγείτε στην αυτοκτονία. Έφτασε μάλιστα ο πρωθυπουργός να πει πως "δεν ήξερε" και πως ο κ. Στουρνάρας ενεργούσε εν αγνοία του πρωθυπουργού. Προτίμησε ο κ. Σαμαράς να δώσει την εικόνα μπάχαλου για την κυβέρνησή του, απ' το να πει πως «παίρνουμε την ευθύνη» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Πέραν απ' το «επικοινωνιακό Βατερλώ Σαμαρά» ωστόσο, υπάρχει η επιχείρηση αναδιανομής πλούτου απ' τους φτωχούς στους πλούσιους που δρομολογείται με το νομοσχέδιο. «Σας προειδοποιήσαμε να βάλετε επιτέλους κόκκινες γραμμές. Καταθέσαμε τροπολογία με δύο άρθρα - για προστασία της πρώτης κατοικίας, προστασία ακινήτων για χρέη έως 200.000 ευρώ και απαγόρευση μεταβίβασης κόκκινων δανείων στα funds που θα έρθουν να αγοράσοιυν φθηνά. Γιατί δεν την αποδέχεστε, έστω και στο παρά πέντε;» ρώτησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τέλος, σε ειδική του αναφορά στον αγροτικό κόσμο, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την κυβέρνηση για τη φορολόγηση των χωραφιών, κάνοντας λόγο για «ριφιφί στα μέσα παραγωγής του φτωχού και μεσαίου αγρότη, που δεν έχει πλέον εισοδήματα λόγω κόστους παραγωγής, και δεν έχει ρευστότητα γιατί δεν έχει πλέον τράπεζα να τον στηρίζει».

«Τα λεφτά δεν θα τα βρούμε στις στάνες και τα αμπελοχώραφα, αλλά στους έχοντες και κατέχοντες. Γι' αυτό θέλουμε περιουσιολόγιο που εσείς δεν υλοποιήσατε, κίνητρα για την ανάπτυξη και φορολογία που δεν θα καταδικάζει τον κόσμο της υπαίθρου και της αγροτικής παραγωγής σε ακόμα μεγαλύτερη απόγνωση» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο Τσίπρας και οι βουλευτές του επανακαταθέτουν τροπολογία για τους πλειστηριασμούς

Τσίπρας σε Παπούλια: Μην παρακάμψετε τη Βουλή για πλειστηριασμούς και απολύσεις

SHARE:

24Media Network