Τσίπρας: Σε πάνω από 130.000 μαθητές επεκτάθηκε το 2017 το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

Τσίπρας: Σε πάνω από 130.000 μαθητές επεκτάθηκε το 2017 το πρόγραμμα σχολικών γευμάτων

"Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο και την πρόοδό τους", επισημαίνει ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή βίντεο για την επέκταση σχολικών γευμάτων σε περισσότερους από 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων

«Σε περισσότερους από 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων επεκτάθηκε το 2017 το επιτυχημένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων. Στόχος μας είναι όλα τα παιδιά να προσηλώνονται στο σχολείο τους και την πρόοδό τους, απερίσπαστα από το δύσκολο αγώνα επιβίωσης που δίνουν οι γονείς τους», τονίζει σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η ανάρτηση συνοδεύεται από βίντεο -κείμενο στο οποίο αναφέρεται ότι, «κάθε μέρα στο σχολείο, όλα τα παιδιά τρώνε φαγητό. Ή μήπως όχι όλα; Τα σχολικά γεύματα στηρίζουν χιλιάδες οικογένειες. 130.000 μαθητές των δημοτικών σχολείων τρώνε σωστά. Η παιδική παχυσαρκία υποχωρεί. Η μεσογειακή διατροφή μεγαλώνει γερούς οργανισμούς. Οι θέσεις εργασίας στον τομέα σίτισης αυξάνονται. Διεθνώς τα σχολικά γεύματα είναι πρότυπα διατροφής. Και είναι νόστιμα όπως η λέξη "αλληλεγγύη"».

ADVERTISING

Στο τέλος, ακούγεται η φωνή του πρωθυπουργού -όπως σε όλα τα ανάλογα βίντεο- να λέει: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

SHARE:

24Media Network