Τσίπρας σε υπουργικό: Ως εδώ, θέλω ξεκάθαρες κουβέντες

Τσίπρας σε υπουργικό: Ως εδώ, θέλω ξεκάθαρες κουβέντες
Ο Αλέξης Τσίπρας AP

Προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι μεταξύ Καμμένου και Κοτζιά. Δέσμευση των υπουργών των ΑΝΕΛ ότι δεν θα ψηφίσουν πρόταση μομφής της κυβέρνησης. Αξιοσημείωτη η διαφοροποίηση της Έλενας Κουντουρά.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες να πέσουν οι τόνοι στην κυβέρνηση, μετά την αντιπαράθεση Καμμένου-Κοτζιά στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναταράξεις ήταν μεγάλες, καθώς ο πρωθυπουργός απέφυγε να καλύψει τον Νίκο Κοτζιά, με αποτέλεσμα να αποτελεί ανοιχτό ενδεχόμενο η υποβολή παραίτησης από τον υπουργό Εξωτερικών.

«Ως εδώ. Θέλω ξεκάθαρες κουβέντες. Έχουμε να δρέψουμε τους καρπούς και τις θυσίες 3,5 χρόνων» είπε μεταξύ άλλων στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νews 24/7.

Ο πρωθυπουργός κατόρθωσε και έλαβε τη δέσμευση των υπουργών των ΑΝΕΛ –και προσωπικά του Πάνου Καμμένου- ότι δεν θα ρίξουν την κυβέρνηση, αν και δυο υπουργοί (Β. Κόκκαλης και Τσαρουχά-Κόλλια) δεν έλαβαν το λόγο.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η τοποθέτηση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, που δήλωσε ουσιαστικά ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα