Τσίπρας: Το Γαλλικό μάθημα αφορά και στην Ελλάδα – Επόμενο βήμα η συγκρότηση προοδευτικής κυβέρνησης

Διαβάζεται σε 2'
Ο Αλέξης Τσίπρας
Ο Αλέξης Τσίπρας SOOC

Από τη Γαλλία πανηγύρισε τη νίκη της Αριστεράς ο Αλέξης Τσίπρας. “Το Γαλλικό μάθημα δεν αφορά μόνο τη Γαλλία. Αφορά όλη την Ευρώπη” γράφει σε ανάρτησή του.

Η μεγάλη νίκη της Αριστεράς στις γαλλικές εκλογές βρήκε τον Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία, ο οποίος σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «το γαλλικό μάθημα δεν αφορά μόνο τη Γαλλία. Αφορά όλη την Ευρώπη. Και την Ελλάδα».

«Είχα τη τύχη να παρακολουθήσω από κοντά μια συναρπαστική εκλογική μάχη και μια μεγάλη εκλογική ανατροπή για την Γαλλική Αριστερά. Όταν οι προοδευτικές δυνάμεις παραμερίζουν το “εγώ”, αφήνουν τη διαίρεση και βάζουν μπροστά το “εμείς” και το “μαζί”, τότε μπορούν ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πετύχουν μια ιστορική νίκη», αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Oλόκληρη η ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα:

«Είχα τη τύχη να παρακολουθήσω από κοντά μια συναρπαστική εκλογική μάχη και μια μεγάλη εκλογική ανατροπή για την Γαλλική Αριστερά.

Όταν οι προοδευτικές δυνάμεις παραμερίζουν το “εγώ”, αφήνουν τη διαίρεση και βάζουν μπροστά το “εμείς” και το “μαζί”, τότε μπορούν ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πετύχουν μια ιστορική νίκη.

Απέναντι στο μίσος, υπέρ της αλληλεγγύης και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Τώρα το επόμενο μεγάλο βήμα, η συγκρότηση Προοδευτικής κυβέρνησης.

Αν συνεχίσει να επικρατεί το “εμείς” και παραμεριστούν τα “εγώ”, και αυτό είναι εφικτό.

Και ας μη γελιόμαστε, το Γαλλικό μάθημα δεν αφορά μόνο τη Γαλλία. Αφορά όλη την Ευρώπη. Και την Ελλάδα, προφανώς.»

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα