Τσίπρας και Ζάεφ αναλαμβάνουν την “επόμενη ημέρα” της Συμφωνίας των Πρεσπών

Τσίπρας και Ζάεφ αναλαμβάνουν την “επόμενη ημέρα” της Συμφωνίας των Πρεσπών
Φωτό αρχείου: Υπογραφή συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Σκοπίων για την επίλυση του ονόματος στο χωρίο Ψαράδες στις Πρέσπες παρουσία του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα και της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ. MotionTeam

Προετοιμάζεται συμφωνία οικονομικής συνεργασίας των δυο χωρών και αύξηση των κοινοτικών κονδυλίων. Τηλεφωνική επικοινωνία χθες του Γ. Κατρούγκαλου με τον Γκ. Ντιμιτρόφ. Έως το τέλος της εβδομάδας ανοίγουν δυο νέες συνοριακοί δίοδοι μεταξύ Ελλάδας και Βορείου Μακεδονίας. Η Αθήνα απέστειλε τη ρηματική διακοίνωση στο ΝΑΤΟ.

Η οικονομική διασύνδεση Αθήνας και Σκοπίων αποτελεί πλέον την προτεραιότητα των δυο κυβερνήσεων μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και από την ελληνική Βουλή.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το news24/7 τεχνικά κλιμάκια των δυο χωρών προετοιμάζουν μια μεγάλη συμφωνία οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Αθήνας και Σκοπίων, με εκατέρωθεν-κυρίως από την Ελλάδα- σημαντικών επενδύσεων.

Παράλληλα ο αρμόδιος για τη διεύρυνση Επίτροπος της ΕΕ Γ. Χαν έχει δεσμευτεί για νέα κονδύλια που θα αφορούν την ενίσχυση της γειτονικής μας χώρας και τη διεύρυνση των οικονομικών σχέσεων με την Ελλάδα.

Τη συμφωνία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα εξαγγείλουν σε προσεχή συνάντησή τους οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ. Χθες υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Γιώργου Κατρούγκαλου με τον ομόλογό του Γκ. Ντιμιτρόφ, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν και οι επόμενες κινήσεις μεταξύ των δυο χωρών για τη διεύρυνση της συνεργασίας τους.

Έως το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να ανοίξουν δυο νέοι διασυνοριακοί δίοδοι μεταξύ Ελλάδος και Βορείου Μακεδονίας. Εν τω μεταξύ η Αθήνα απέστειλε τη ρηματική διακοίνωση στο ΝΑΤΟ και αναμένει την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ένταξης από τους 27 μόνιμους αντιπροσώπους των χωρών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, ώστε να το φέρει άμεσα (το πιθανότερο την επόμενη εβδομάδα) προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα