Τζανακόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ συγκλίνει στην ρητορική της ΝΔ

Τζανακόπουλος: Το ΚΙΝΑΛ συγκλίνει στην ρητορική της ΝΔ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Για τη συζήτηση σχετικά με το "σπάσιμο" των μεγάλων περιφερειών και συγκεκριμένα της Β'Αθηνών, το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΚΙΝΑΛ και τις προσπάθειες της κυβέρνησης για την επίτευξη της καλύτερης δυνατής συμφωνίας μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6

“Υπάρχει η βούληση της κυβέρνησης, έχει ανοίξει αυτή η συζήτηση πριν τις εκλογές του 2015”, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6, αναφερόμενος στη συζήτηση για το “σπάσιμο” των μεγάλων εκλογικών περιφερειών.

“Η Β΄Αθηνών είναι μία γιγαντιαία περιφέρεια, που ευνοεί σχέσεις των υποψηφίων με ΜΜΕ. Είναι δημοκρατική ανάγκη να διαμορφωθεί μία καλύτερη συνθήκη στο επόμενο διάστημα. Θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις για το πώς θα κινηθούμε στο συγκεκριμένο ζήτημα”, είπε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στις δηλώσεις που έκανε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Δ. Κρεμαστινός, στο Ραδιόφωνο 24/7, για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλίας από τον πρωθυπουργό για διάλογο με τη Φώφη Γεννηματά, ο κ. Τζανακόπουλος είπε, πως “αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση για την καλύτερη δυνατή συμφωνία εξόδου από τη μεταμνημονιακή εποπτεία”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για αντίφαση στη στάση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, καθώς όπως είπε, πριν λίγες εβδομάδες μίλησε για την ανάγκη αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή.

“Η κυρία Γεννηματά δεν φαίνεται να κατανοεί τη δυναμική της διαπραγμάτευσης. Μέχρι τις 21 Ιουνίου είναι κοινός στόχος της Ελλάδας και των δανειστών, να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία, που θα είναι θετικότερη στις βασικές γραμμές της από ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς, δύο χρόνια πριν”.

 Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο το τι επικαλείται κανείς κάθε φορά πρέπει να κρίνεται σύμφωνα και με τις πολιτικές επιλογές σημειώνοντας πως “δεν νομίζω ότι με τη στάση της η κ. Γεννηματά με το αίτημα για εκλογές εγγράφεται σε μια πολιτική ίσων αποστάσεων” και υποστήριξε με νόημα: “Είδαμε μια στροφή που την οδηγεί σε μια σύγκλιση με την πολιτική ρητορική της ΝΔ. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει το κίνημα αλλαγής”. 

“Το αίτημα για εκλογές είναι εκτός πραγματικότητας αυτή τη στιγμή”, είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση δεν έχει ως προτεραιότητά της την εκλογολογία, αλλά δουλεύει “με στόχο την καλύτερη δυνατή συμφωνία”. “Και σε αυτό είμαστε προσηλωμένοι”, πρόσθεσε.

Απάντηση Χρηστίδη: Φαίνεται ότι έχει ζαλιστεί από τις kotumbes της κυβέρνησής του

“Ο κ. Τζανακόπουλος μιλά για αντιφάσεις και στροφές. Κοίτα ποιος μιλάει…” σημειώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής και συμπληρώνει: “Κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Φαίνεται ότι έχει ζαλιστεί από τις kolotumbes της κυβέρνησής του. Εκλογές τώρα, όσο και αν αγαπάνε τις καρέκλες τους”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα