Τζανακόπουλος: Εξονυχιστικός έλεγχος για τους Έλληνες στα Paradise Papers

Τζανακόπουλος: Εξονυχιστικός έλεγχος για τους Έλληνες στα Paradise Papers
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος SOOC

Αιχμές για τον τρόπο που η ΝΔ αντιμετωπίζει τις αποκαλύψεις του “Έθνους”, του News 24/7 και του Ραδιοφώνου 24/7 για τα Paradise Papers” άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καλώντας με νόημα την αξιωματική αντιπολίτευση “αν μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά, να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα”

Βολές κατά της ΝΔ για την χθεσινή της ανακοίνωση σχετικά με τις αποκαλύψεις για τα “ paradise papers” άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. “Αυτό που προκαλεί εντύπωση σε σχέση με τις συγκεκριμένες αποκαλύψεις είναι η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ από την οποία  κάποιος κακόπιστος θα μπορούσε να υποθέσει  ότι υπάρχουν ονόματα στις σχετικές λίστες τα οποία σχετίζονται με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα οποία ήδη η ΝΔ προσπαθεί να οικοδομήσει την υπερασπιστική της γραμμή”, επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε τη ΝΔ πως “το σύνολο των ονομάτων που εμπεριέχονται στα Paradise Papers θα ελεγχθούν εξονυχιστικά με βάση τα προβλεπόμενα στο νόμο”, ενώ πρόσθεσε πως “αν η η ΝΔ μπορεί να μας διαφωτίσει προκαταβολικά για συγκεκριμένες περιπτώσεις την καλούμε να το πράξει άμεσα και χωρίς μισόλογα”.

Κατά τα λοιπά, ο υπουργός Επικρατείας, μιλώντας στους πολιτικούς συντάκτες, υπογράμμισε πως “η υπόθεση των Paradise Papers, αναδεικνύει το αποκρουστικό πρόσωπο ενός επιθετικού καπιταλισμού που τον χαρακτηρίζει η απληστία, η ασυδοσία και η παντελής περιφρόνηση της κοινωνικής πλειοψηφίας”, κάνοντας λόγο για “υπόγειες διαδρομές του πλούτου στους λεγόμενους φορολογικούς παραδείσους”.

Βολές για “συντηρητική ατζέντα”

Σημειωτέον πως η επίθεση του κυβερνητικού εκπροσώπου στη ΝΔ δεν περιορίστηκε στις αποκαλύψεις του “Έθνους”, αλλά επεκτάθηκε στα θέματα δημόσιας ασφάλειας. Αφού καταδίκασε με έντονο τρόπο την επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ ότι “σε συνθήκες κατάρρευσης του αντιπολιτευτικού της αφηγήματος και παντελούς έλλειψης πολιτικού σχεδίου, επενδύει διαρκώς σε μια ακραία συντηρητική ατζέντα”. “Αυτό είναι το αποτέλεσμα της ήττας της πολιτικής γραμμής του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος πλέον βρίσκει μοναδικό καταφύγιο στην παραδοσιακή ατζέντα της ακροδεξιάς: το φόβο, τον τρόμο και την ανασφάλεια”, συνέχισε ο υπουργός Επικρατείας, τονίζοντας πως η ΝΔ “επιμένει να εκτίθεται”: “Είτε αυτοεξευτελιζόμενη, παραθέτοντας χυδαία ψεύδη, που έπειτα τα αποδίδει ανερυθρίαστα στον Πρωθυπουργό, είτε εκμεταλλευόμενη μεμονωμένες εγκληματικές ενέργειες, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις”.

Αισιοδοξία για την αξιολόγηση

Τέλος, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος εξέφρασε την ικανοποίηση του Μεγάρου Μαξίμου για τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και για τις θετικές δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων σε σχέση με την ελληνική οικονομία, λέγοντας πως “επιβεβαιώθηκε το πολύ θετικό κλίμα για την πορεία της αξιολόγησης και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας”. “Επισημάνθηκε η σημαντική πρόοδος που έχει γίνει στις διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση στην οποία όλες οι πλευρές σημειώνουν με τον πιο επίσημο τρόπο ότι είναι δυνατό να ολοκληρωθούν άμεσα οι απαιτούμενες διαδικασίες. Σε αυτή τη λογική, οι δηλώσεις του Επιτρόπου κ. Μοσκοβισί, ότι η αξιολόγηση είναι δυνατό να ολοκληρωθεί εντός του έτους, έχουν εξέχουσα σημασία και καταδεικνύουν πώς τόσο οι θεσμοί όσο και η ελληνική Κυβέρνηση έχουν κοινή επιδίωξη την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος και την οριστική έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018”, επισήμανε ο κ. Τζανακόπουλος, διαβεβαιώνοντας εκ νέου πως αυτή τη φορά, οι διαπραγματεύσεις “προχωρούν δίχως καθυστερήσεις – όπως είχε γίνει στο παρελθόν εξαιτίας παράλογων απαιτήσεων – ακριβώς στη βάση της σημαντικής υπεραπόδοσης της ελληνικής οικονομίας”.

Ερωτήματα προς τη ΝΔ

Στο πλαίσιο αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε πως αυτή η υπεραπόδοση “δίνει τη δυνατότητα στην Κυβέρνηση να προχωρήσει και φέτος στην απόδοση ενός σημαντικού ποσού με τη μορφή κοινωνικού μερίσματος προς τους πολίτες”, και κάλεσε τη ΝΔ να ανοίξει τα χαρτιά της σχετικά με την στάση που θα κρατήσει στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος κατηγόρησε τη ΝΔ πως “επιδίδεται σε υποδείξεις για το πώς πρέπει να αποδοθεί η υπεραπόδοση, δίχως να τοποθετείται επί της αρχής, δηλαδή στο αν πρέπει να αποδοθεί το κοινωνικό μέρισμα προς τους πολίτες ή όχι”. Και μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε λέγοντας πως “το κρίσιμο ερώτημα είναι τι θα κάνει στην κοινοβουλευτική διαδικασία, και αν θα προχωρήσει εμπράκτως στην αυτοκριτική της για τη στάση της πέρυσι όταν καταψήφισε την απόδοση 617 εκατομμυρίων προς τους χαμηλοσυνταξιούχους ή αν θα επιμείνει στην ίδια αντικοινωνική γραμμή αγνοώντας επιδεικτικά τους πολίτες που έχουν πραγματικά ανάγκη”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα