Τζανακόπουλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτική ΔΝΤ

Τζανακόπουλος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτική ΔΝΤ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε στον News 24/7 στους 88,6 σχολιάζοντας όσα είπε από το βήμα της ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στον οποίο καταλόγισε μεταξύ άλλων "συντριβή της εργασίας".

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει πολιτική νομισματικού ταμείου”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στον Νews 24/7 στους 88,6.

Μία ημέρα μετά την συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στη ΔΕΘ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος τον κατηγόρισε πως οι προτάσεις του έχουν την ίδια λογική με το Ταμείο.

Του καταλόγισε συντριβή της εργασίας, καθώς όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί αχρείαστες τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και εκτιμά ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να δοθούν κίνητρα στους εργοδότες.

Τόνισε ότι η πρόταση της ΝΔ για το ασφαλιστικό θέτει σε κίνδυνο 1,5 εκατομμύριο επικουρικούς συνταξιούχους καθώς με αυτό το σύστημα θα δημιουργηθεί τρύπα αφού με την ιδιωτική ασφάλιση θα μειωθούν οι εισφορές στο δημόσιο.

Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την ΑΣΠΙΣ πρόνοια όπως και την αμερικανική ασφαλιστική που κατέρρευσε.

“Ο Μητσοτάκης ομολόγησε ότι σκοπεύει να εφαρμόσει το αφορολόγητο που έχει ψηφιστεί να ισχύσει από 1/1 ενώ η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν χρειάζεται να εφαρμοστεί” πρόσθεσε.

‘Είμαστε κοντά στην μη εφαρμογή του μέτρου” δήλωσε για την περικοπή των συντάξεων.

Όπως είπε η κυβέρνηση, δεν θεωρεί το μέτρο δεν διαρθρωτικό, άρα δεν είναι απαραίτητο για την επίτευξη των στόχων, ενώ παρέπεμψε στο προσχέδιο του προϋπολογισμού.

Καταλόγισε επίσης ανακρίβειες για το 10ετές ομόλογο στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόσθεσε ότι την έξοδο στις αγορές την αποφασίζει ο ΟΔΔΗΧ, δηλαδή οι τεχνοκράτες και όχι η κυβέρνηση.

Σε σχέση με το Σκοπιανό τόνισε ότι υπάρχουν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την κύρωση της συμφωνίας στην ελληνική Βουλή ενώ για τις εκλογές επανέλαβε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η εξάντληση τετραετιας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα