Τζανακόπουλος: Εντός 30 ημερών η απορρύπανση της θάλασσας

Τζανακόπουλος: Εντός 30 ημερών η απορρύπανση της θάλασσας

Σφοδρή επίθεση στη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πρωινή εμφάνισή του στη Βουλή σχετικά με την απορρύπανση του Σαρωνικού εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι η επιχείρηση θα ολοκληρωθεί εντός 30 ημερών

Καθησυχαστικός ως προς την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής ζημιάς από το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη 2» εμφανίστηκε, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας και στη συνέχεια το βάρος θα δοθεί στον καθαρισμό βράχων και ακτών που βρίσκονται πέριξ της θαλάσσιας περιοχής», είπε χαρακτηριστικά, διαβεβαιώνοντας παραλλήλως πως «γίνονται διαρκείς έλεγχοι σχετικά με την καταλληλότητα του νερού και αναμένονται τα σχετικά επιστημονικά πορίσματα». «Η απορρύπανση του Σαρωνικού προχωρά ταχύτατα στη βάση του μέγιστου δυνατού συντονισμού όλων των εμπλεκόμενων αρχών», είπε, αναφέροντας μάλιστα πως «η διαρροή έχει περιοριστεί κατά 99% και το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζει την πιθανότητα εξάπλωσης της».

ADVERTISING

«Τον ενδιαφέρει η επικοινωνία»

Ταυτοχρόνως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε οξείς τόνους κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σχολιάζοντας την παρέμβαση του τελευταίου στην συνεδρίαση της επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής. «Για άλλη μια φορά ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν κατάφερε να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. «Επιχείρησε να δημιουργήσει εντυπώσεις με ένα ακόμη επικοινωνιακό κρεσέντο τη στιγμή που βρισκόμαστε στο μέσο των επιχειρήσεων για την αποκατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών. Δεν είναι τυχαία η στάση του», είπε χαρακτηριστικά, ενώ «αξιοποίησε» και το lapsus linguae του Κυριάκου Μητσοτάκη  στη ΔΕΘ περί επικοινωνίας και ουσίας: «Εξάλλου το ολίσθημα της γλώσσας του κ. Μητσοτάκη στη συνέντευξη Τύπου στη Δ.Ε.Θ. είναι εξόχως αποκαλυπτικό των ασυνείδητων ιεραρχήσεων του. Τον ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία είπε και σήμερα απέδειξε την αλήθεια της δήλωσης του», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σε ό,τι αφορά, πάντως, την ίδια την ουσία της υπόθεσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι θα ερευνηθούν οι ευθύνες για όλους και διατύπωσε ερωτήματα για τα αίτια του ναυαγίου, που, όπως είπε, βυθίστηκε «χωρίς προφανή λόγο και με εξαιρετικές καιρικές συνθήκες».

Ορόσημο ο Νοέμβριος

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε το χρονικό ορόσημο του Νοεμβρίου που έθεσε και ο πρωθυπουργός για την διεκπεραίωση των «μνημονιακών» προαπαιτουμένων, ενώ ανέλυσε όλες τις θετικές ενδείξεις στο πεδίο της οικονομίας, ώστε να τονίσει ότι σε αυτό το περιβάλλον «θα διεξαχθούν οι διαπραγματεύσεις για την τρίτη αξιολόγηση». Αξίζει, άλλωστε, να σημειωθεί ότι επανέλαβε πως η κυβέρνηση εργάζεται με ορίζοντα την οριστική έξοδο από το Μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018, ενώ για φέτος τόνισε ότι η μεγέθυνση της οικονομίας στα τέλη του έτους «θα προσεγγίζει το 2%».

SHARE:

24Media Network