Τζανακόπουλος: Τα κυριαρχικά δικαιώματα δεν διασφαλίζονται με κραυγές και εθνικιστικές κορώνες

O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος NICK PALEOLOGOS / SOOC

"Η εξάρθρωση των νεοναζιστικών συμμοριών αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα της δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας απέναντι σε χιτλερικούς δολοφόνους" υπογραμμίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Την διαβεβαίωση ότι οι ενέργειες της Αθήνας έχουν ως γνώμονα την ασφάλεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας για τη σύλληψή τους συο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ υπογράμμισε ότι σε διπλωματικό επίπεδο, οι προσπάθειες είναι διαρκείς.

Ο κ. Τζανακόπουλος εξέφρασε την ελπίδα της κυβέρνησης  ότι σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες, στέλνοντας, παράλληλα, μήνυμα στην Τουρκία, να κατανοήσει ότι οι εντάσεις και η όξυνση δεν εξυπηρετούν κανέναν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν αρνείται ότι το περιστατικό μπορεί και να εντάσσεται σε μια γενικότερη στρατηγική έντασης της άλλης πλευράς, ενώ χαρακτηρίζει "πολλαπλώς προβληματική" την πρόταση για ανταλλαγή των δύο Ελλήνων στρατιωτικών με τους οκτώ Τούρκους, εξηγώντας συγχρόνως το "γιατί".

"Τα κυριαρχικά δικαιώματα και η εδαφική ακεραιότητα της χώρας διασφαλίζονται με αποφασιστικότητα, νηφαλιότητα και ψυχραιμία. Δεν διασφαλίζονται με κραυγές και εθνικιστικές κορώνες" σημειώνει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ ο κ. Τζανακόπουλος, και μέμφεται τον πρόεδρο της ΝΔ κ. Μητσοτάκη και τα μέσα ενημέρωσης που τον στηρίζουν, γιατί "αντί να διατηρήσουν υπεύθυνη εθνική στάση, χορεύουν στο χορό των ακροδεξιών της ΝΔ αλλά και των εθνικιστικών κύκλων που υπάρχουν στην Τουρκία".

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, στον αντίποδα βρίσκεται η αποφασιστική αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα, τόσο σε διμερές επίπεδο, στη συνάντηση με τον Ρ.Τ. Ερντογάν, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κατά την πρόσφατη συνάντηση Κορυφής.

Επικρίνοντας την 'Αγκυρα για την τακτική της να κρατά πολλά μέτωπα ανοικτά,  ο υπουργός Επικρατείας διαμηνύει ότι "η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί κανενός είδους προκλήσεις από αυτή την ανεύθυνη και κοντόφθαλμη στάση της Τουρκίας. Η χώρα μας, δεν είναι στα λόγια αλλά στην πράξη ο πυλώνας σταθερότητας σε μια ευρύτερα αποσταθεροποιημένη περιοχή".

Στον τομέα της οικονομικής πολιτικής παραθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία-δείκτες που συνηγορούν στην ασφαλή και οριστική έξοδο της χώρας από την περίοδο των μνημονίων και της ασφυκτικής επιτήρησης, τον ερχόμενο Αύγουστο. Και αναφέρει για την "επόμενη μέρα": "Θα διαχειριστούμε με τη δέουσα σοβαρότητα και τις απαραίτητες κοινωνικές ιεραρχήσεις, την ελευθερία κινήσεων που θα ανακτήσουμε μετά το τέλος του ελληνικού προγράμματος".

Σε ένα θέμα των τελευταίων ημερών τέλος, ο Δ. Τζανακόπουλος σημειώνει με αυστηρότητα ότι "η εξάρθρωση των νεοναζιστικών συμμοριών αποτελεί ένα ισχυρό πλήγμα της δημοκρατικής και ευνομούμενης πολιτείας απέναντι σε χιτλερικούς δολοφόνους", σημειώνοντας παράλληλα ότι "ο κ. Μητσοτάκης που συνεχίζει να συνδέει την τρομοκρατία με την Αριστερά, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσει κάποια στιγμή".

SHARE:

24Media Network