Τζανακόπουλος: Υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και καλώς υπάρχουν

Τζανακόπουλος: Υπάρχουν διαχωριστικές γραμμές μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και καλώς υπάρχουν
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος Eurokinissi

Με την άποψη Δούρου πως μετά τον Αύγουστο του ‘15 έχουν πάψει ουσιαστικά να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, διαφώνησε ο υπουργός Επικρατείας, ενώ εκτίμησε ότι ο πυρήνας της επόμενης στρατηγικής σύγκρουσης θα είναι ο κατώτατος μισθός.

“Δε συμμερίζομαι τις απόψεις ότι μετά τον Αύγουστο του 15 δεν υπάρχουν διαφορετικές συλλήψεις για τον τρόπο που πρέπει να απευθυνθούμε στους πολίτες, ότι όλα τα στρατηγικά διλήμματα έχουν λυθεί η είναι αυτονόητα απαντήσιμα. Υπάρχουν και στρατηγικά διλήμματα και διαχωριστικές γραμμές μέσα στο κόμμα και δεν είναι σωστό να μην υπάρχουν γιατί διαφορετικά θα είναι ένα κόμμα νεκρό με μόνο σκοπό την αναπαραγωγή στην εξουσία”, εκτίμησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος στην παρέμβαση του στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαφώνησε έτσι με την περιφερειάρχη Αττικής, η οποία στην ομιλία της είχε αφήσει αιχμές κατά του Νίκου Φίλη στην κόντρα του με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά.

“Η στρατηγική μας είναι υπό διακύβευση όσο και όταν πήραμε τη δύσκολη, αλλά ορθή πολιτική απόφαση να μη δραπετεύσουμε από τα καθήκοντα που μας έθεσε ο λαός τον Αύγουστο του 15” είπε.

“Καθημερινά δεχόμαστε πιέσεις, διαφορετικές από ότι όταν ήμασταν κόμμα του 3%, από κατεστημένα συμφέροντα, από την πειθαρχική λειτουργία των αγορών που αντικαθιστούν με τη λειτουργία τους την τρόικα, αντιμετωπίζουμε πραγματικές δυσκολίες” πρόσθεσε.

Ο κ. Τζανακόπουλος εκτίμησε ότι “οι διαχωριστικές γραμμές στο κόμμα και οι διαφορετικές ιδεολογίες δεν αντανακλώνται στη σημερινή τασική διαμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά διαχωρίζουν οριζόντια το σύνολο τάσεων ή ανθρώπων εκτός τάσεων” και εξέφρασε την άποψη ότι πυρήνας της στρατηγικής σύγκρουσης στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, θα είναι ο κατώτατος μισθός.

“Μιλάμε για την αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο δεν είναι σαφές τι εννοούμε. Προχθές στην Ισπανία ανακοινώθηκε αύξηση 22% από 736 ευρώ στα 900, με απόφαση που πήρε ένα σοσιαλιστικό κόμμα μαζί με τους Ποδέμος. Όταν λοιπόν θα τεθεί στο κόμμα η συζήτηση για την αύξηση του κατώτατου μισθού τότε θα εμφανιστούν οι διαφορετικές διαχωριστικές γραμμές. Κάποιοι θα λένε ότι αύξηση 10% θα λειτουργήσει επιβραδυντικά για την οικονομία, θα υπάρξουν πιέσεις των Ευρωπαίων που δε θέλουν αύξηση πάνω από 2,5%, κάποιοι θα λένε ότι αυτό είναι που μας διαχωρίζει, ότι θέλουμε μία οικονομία που θα κινητοποιείται πρωταρχικά από το μισθό και όχι τις επενδύσεις” είπε, εκτιμώντας ότι ο μισθός θα αποδειχθεί ο πυρήνας της κοινωνικής σύγκρουσης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα